Choď na obsah Choď na menu
 


Aká je práca nezamestnaného?

arb_work_in_progress.jpg     Totiž prácou nezamestnaného je hľadať si prácu. Možno to znie čudne, ale je to tak. Práve tejto činnosti by mali nezamestnaní ľudia venovať denne aspoň toľko času, aby mohli povedať, že prácu skutočne aj hľadajú.

     Mnohí iba pozrú inzeráty, iní pošlú jednu, dve žiadosti, a tým to celé skončilo. Potom už len čakajú, že sa im niekto ozve. Ale čakať takto môžu donekonečna.

     Vraví sa, že kto hľadá nájde, a podľa mňa to platí. Ak niekto naozaj hľadá prácu a chce sa zamestnať, urobí pre to všetko. Denne prejde stovky inzerátov, vyberie tie, pri ktorých usúdi, že spĺňa požiadavky a zašle svoj životopis, prípadne aj motivačný list.

     Teraz by určite niekto namietal, že to tak robia mnohí, ale výsledok žiadny. To je pravda, niekedy to naozaj trvá trochu dlhšie, podmienky nie sú vždy ideálne, je málo ponúk... jednoducho dôvod je vždy. Ale ruku na srdce, koľko hodín denne venujete tomu, aby ste si našli prácu? Hodinu, dve, päť, osem?

     Ďalšia otázka, ktorá určite niekoho napadla, je: Preboha, ako mám hľadať prácu osem hodín denne? To mám chodiť do firiem osobne? Nuž aj to je riešenie, ale čas sa dá využiť aj inak. Jeden príklad za všetky:

 

    Na internete je množstvo portálov a agentúr, ktoré ponúkajú prácu. Ich prehľadanie zaberie (odhadom) hodinu, možno dve. Ďalšia hodina ubehne, ak človek zareaguje na nejakú ponuku a svedomito napíše motivačný list a CV (nielen mechanicky prepošle, čo už má pripravené).

     Takto nám ubehli dve, tri hodiny. A čo ďalej? Väčšina skončí a venuje sa bežným denným povinnostiam alebo svoj čas iba premárni pri televízii.

     Ale čo tak zvyšných päť hodín (alebo aspoň dve) venovať niečomu, čo zvýši Vaše šance na pracovnom trhu. Učiť sa jazyk, počítačové znalosti, či komunikáciu, prípadne strojopis.. čokoľvek. Ak niekoho napadlo, že kurzy sú drahé a nezamestnaný človek na to nemá peniaze, je to prirodzené. Ibaže v dnešnej dobe máme každý počítač a internet. Stačí si vyhľadať zopár stránok a máte tu jazykové kurzy, či počítačové testy.

     Jednoduché riešenie ako získať odbornú literatúru, je navštíviť mestskú knižnicu. Za pár eur (ktoré by človek aj tak minul na niečo neužitočné) Vám požičajú knihy, z ktorých sa môžete pokojne vzdelávať.

 

     Hoci ste nezamestnaní, predsa len máte prácu. Síce Vám neprinesie zisk, ani peniaze do rodinného rozpočtu, ale je to práca... hľadanie práce. Skúste porozmýšľať, či nestojí za to, vynaložiť trochu viac úsilia, aspoň pre ten pocit, že robíte niečo samí pre seba.

 

V ďalšom článku Vám poviem niečo o (Ne)pracovných návykoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Najlepšia svetová spoločnosť ponúkajúca pôžičky..

Mr.Favour Loan Company,4. 8. 2018 0:30

Dobrý deň ...

Vážení žiadateľ, som pán Favour Melody Svet Najlepšie Pôžička ponuka Company LTD .. Sme medzinárodná úverová firma. Je to finančná príležitosť pri krokoch ku dverám Poskytujeme Obchodné a osobné pôžičky atď. pokiaľ ide o finančnú pomoc. Sme certifikovaní, dôveryhodní, spoľahliví, efektívni, rýchli a dynamickí. A spolupracovník Financer pre nehnuteľnosti a akékoľvek druhy financovania podnikania Aplikujte dnes a dostanete úver od nás ..

Požiadať teraz o veľmi nízku úrokovú sadzbu vo výške 2% pôžičky!

* Ponúkame úver v EURO A DOLÁRIE
* Požičať medzi 5000USD až 90.000.000,00USD
* Vyberte splátku od 1 do 30 rokov.
* Flexibilné podmienky úveru.
* Je to svet šťastia s nami prinášať späť tvoju radosť tým, že si žiadaš o pôžičku s nami dnes ...

Všetky tieto plány a ďalšie, kontaktujte nás teraz e-mailom pre viac informácií .. ( favourworldbest990@outlook.com ) ALEBO SMS US NOW +1518 621 2700

Pošlite nám e-mail na adresu: favourworldbest990@outlook.com
Volanie / SMS: +1518 621 2700

Dať svojmu svetu zmysel.

S pozdravom.

Najlepšia svetová spoločnosť ponúkajúca pôžičky..

ethan.alex13.30@hotmail.com

Alexander Ethan,2. 8. 2018 12:58

Hľadáte finančnú pomoc alebo potrebujete urgentnú pôžičku na úhradu svojich účtov alebo dlhov? bez ohľadu na úver možno by ste nás mali kontaktovať dnes s vašimi plnými menami, výškou úveru, trvaním pôžičky, krajinou / mestom a vašou profesiou e-mailom: ethan.alex13.30@hotmail.com
Alexander Ethan

LOAN OFFER

JOHN ROYSTER,31. 7. 2018 10:24

Ahoj,

Hľadáte finančnú slobodu? Ste v dlhu, potrebujete pôžičku na začatie nového podnikania? Alebo sa finančne zrútiš, potrebujete pôžičku na kúpu auta alebo domu? Odmietli ste svoju banku kedykoľvek? Chcete zlepšiť svoju finančnú situáciu? Potrebujete úver, ktorý platia účty? Nehľadáme ďalej, vítame vás na príležitosť, aby všetky druhy úverov získali za veľmi prijateľnú cenu 2% úrokové sadzby pre ostatné. Pre viac informácií kontaktujte nás na email: (natwestloancompany432@gmail.com)

Potrebujete komerčnú pôžičku?
Potrebujete osobnú pôžičku?
Chcete si kúpiť auto?
Chcete refinancovať?
Potrebujete hypotekárny úver?

Potrebujete obrovský kapitál na začatie vášho podnikateľského návrhu alebo rozšírenia? Stratili ste nádej a ste presvedčení, že neexistuje žiadna cesta a vaše finančné bremeno stále pretrváva?

Kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu: (natwestloancompany432@gmail.com)

S pozdravom,

Súkromný požicky: bez záruky

Jacuesphilippes,19. 7. 2018 11:17

Hladáte úver, ktorý bude riešit vaše problémy a pomôže vám?
*Pôžicka od 1000 do 200000 eur
*Splatnost pôžicky 3 – 25 rokov
*Dá sa získat rýchlo za 24/ hod
*S registrom alebo bez registra
*Môžete mat nízky príjem
*Nemusíte nicím rucit
Rýchle a seriózne rokovania.
E-mail: marmetpjacques@gmail.com

naliehavá úverová spoločnosť

patric loans,17. 7. 2018 3:37

VITAJTE NA SPOLOČNOSŤ PATRICK PÔŽIČKY
Dobrý deň, prichádza ďalšia úverová spoločnosť, ktorá vám navždy zmení svoj život, ja som pán Patrick, certifikovaný veriteľ, poskytujem pôžičky verejnosti a jednotlivým sektorom, ktoré potrebujú finančnú pomoc pri nízkej úrokovej sadzbe 3%. Naše služby zahŕňajú: ponúkame čiastku od 2 000 dolárov alebo eur do 500 000 000 dolárov alebo eur

PATRICKLOANS15@GMAIL.COM
* Osobné úvery * Konsolidácia dlhu
* Komerčné úvery
* Pôžičky na investovanie do študentských pôžičiek
Vaše víťazstvo pri obchodovaní s nami
je zaručené a nikdy nebudete ľutovať, že pôžičku
S nami, budete radi stretnúť veriteľa ako ja, pretože
Na konci tejto transakcie vám na tvári usmejem úsmev. Chcem
aby ste sa cítili slobodní, nikdy v tejto transakcii nič nestratíte
Ak máte záujem, vyplňte tento formulár nižšie a vráťte sa na e-mail
Krstné meno :
Krajina:
sex:
Požadovaná výška úveru:
Trvanie úveru
Vyplňte formulár a vráťte sa na túto e-mailovú adresu spoločnosti: patrickloans15@gmail.com
Kontaktujte moje číslo WhatsApp alebo Viber +2348154644557
Boh žehnaj
Spoločnosť Patrick Loan

KONTAKTUJTE SA TERAZ

MARIA REY,15. 7. 2018 2:17

Ahojte všetci!
Som Maria Rey, momentálne žijem v Španielsku v Málage. V tejto dobe som vdova so štyrmi deťmi a v marci som sa ocitla vo finančnej situácii a musel som refinancovať a platiť účty. Snažil som sa požiadať o pôžičky od niekoľkých úverových spoločností, súkromných i firemných, ale nikdy úspešne a väčšina bánk mi odmietla úver. Ale ako Boh chce, bol som predvedený družstevnej operácii mužom Boha, súkromným veriteľom, ktorý mi dal pôžičku vo výške 100.000 eur a dnes vlastné podnikanie a moje deti sú v tomto čase v poriadku, ak by ste sa mali dostať do kontaktu s ktoroukoľvek spoločnosťou, aby ste získali nezabezpečenú pôžičku bez overovania kreditov bez podpisára s iba 3% úrokovou sadzbou a lepšími platobnými plánmi a plánom, kontaktujte pána Ryana Gerharda e-mailom: betterwaycompany234@gmail.com Nepotrebujem to. Neviem, či to robím, ale teraz som tak šťastný a rozhodol som sa, že ľudia o ňom vedia viac a ja tiež chcem, aby ho Boh požehnal viac. Môžete ho kontaktovať prostredníctvom svojho e-mailu: betterwaycompany234@gmail.com

loan

Helen Daniel,9. 7. 2018 14:48

Potrebujete akýkoľvek druh úveru? Sme najrýchlejšou spoločnosťou poskytujúcou pôžičky na svete. Tu je vaša šanca získať úver od našej spoločnosti s úrokovou sadzbou 2%. Naše pôžičky sú zabezpečené a garantované. Rýchle pôžičky v priebehu niekoľkých minút. Ak máte v súčasnosti záujem o ponuku na pôžičku, kontaktujte nás. Pridajte sa k nám, ak by ste chceli použiť náš e-mail na získanie úveru: helendanielsloanfirm@gmail.com Odporúčame vám kontaktovať skutočnú hrdinu, dôveru a efektívnu firmu poskytujúcu pôžičky. Vítam ľudí aj vládu za našu skvelú efektivitu. Ak chcete získať pôžičku, vráťte sa, ak chcete použiť náš email: helendanielsloanfirm@gmail.com
S pozdravom,
Pani Helen Daniel

Ponuka pôžičky.

Mr. Dékány Endre,5. 7. 2018 15:04

Chcete si požičať peniaze? ak áno Kontaktujte nás ešte dnes e-mailom: (dakany.endre@gmail.com)

Naliehavá pôžičková ponuka.

Naliehavá ponuka úveru

Ferdinand Leo,2. 7. 2018 1:17

Pozor:

Potrebujete úver?
Máte záujem získať akýkoľvek typ úveru? Finančne sa obávate?
Ak áno, kontaktujte nás teraz prostredníctvom firemnej e-mailovej adresy: Ferdinandleofinance@gmail.com
Sme vám k dispozícii.
S Pozdravom,
Ferdinand Leo
Manažér v spolupráci

svedectvo o tom, ako som dostal moju pôžicku

Mehmet Hakan,28. 6. 2018 19:01

Vážení uchádzači o pôžičky

Máte nejaké finančné ťažkosti? Chcete začať s vlastnou činnosťou? Táto úverová spoločnosť bola založená organizáciami na ochranu ľudských práv na celom svete s jediným cieľom pomôcť chudobným a ľuďom s finančnými ťažkosťami v živote. Ak chcete požiadať o pôžičku, obráťte sa na nás s podrobnosťami uvedenými nižšie: mehmethakan117@gmail.com

ponuka pôžičky medzi jednotlivcami za 48 hodín

Maeva,27. 6. 2018 14:18

ponuka pôžičky medzi jednotlivcami za 48 hodín
Ponúkam pôžičky každému, kto mu môže splácať úroky
2% dlhodobej sadzby.Pre záujemcov, napíšte mi, ľudia
malý úmysel zdržať sa hlasovania.
Robím úvery medzi jednotlivcami všetkého druhu:


* Finančné
* Úvery na nehnuteľnosti
* Investičné úvery
* Auto úver
* Dlh konsolidácie
* Úverový rámec
* Hypotéky
* Splácanie úveru
* Osobné pôžičky

Ponúkam krátke, stredné a dlhodobé úvery v spolupráci s mojou
právnik.
Prosím pošlite mi svoju e-mailovú adresu a povedzte mi koľko
potrebujete.
Nepožadujem veľa dokumentov.

Môj e-mail je: maeva.emanuela@gmail.com

ďakujem

nabídka půjčky

Arda Selim,23. 6. 2018 8:54

Potřebujete nouzový úvěr? kontaktujte nás prosím na adrese: ardaselim248@gmail.com

potrebujete pôžičku?

Carolina,20. 6. 2018 13:40

ahoj moji ľudia zo Slovenska, som Carolina, keď som prišla povedať každému, kto je v mojej krajine, trpí akákoľvek finančná kríza, chcem, aby boli istí a informovaní, že existuje úverová spoločnosť, ktorá pomohla mnohým ľuďom z iných krajín s akýmikoľvek finančnými pomoc včera som pôžičku od pani Stelly a ja som zo slovenčiny, dostanem si môj úver vo výške 120.000, aby som vyriešil všetok môj problém a dnes je všetko v poriadku a tiež keď potrebujete finančnú pomoc prosím kontaktujte firmu na e-mailu nižšie (mrsstellareneloanfirm1@gmail.com) pre vás rýchlo Spoľahlivý a testovaný úverový veriteľ ako je ona, naozaj mi naozaj pomáha kariére a dnes chcem, aby ste sa vzali na Stellu Renéovú, pretože ona je skutočná a legitímna a má veľa ľudí z mojej krajiny patrí sám, ďakujem vám ešte raz pani Stelle Rene.

Carolina

pôžičky

Elena,10. 6. 2018 7:10

Vážení uchádzači o pôžičky

Máte nejaké finančné ťažkosti? Chcete začať s vlastnou činnosťou? Táto úverová spoločnosť bola založená organizáciami na ochranu ľudských práv na celom svete s jediným cieľom pomôcť chudobným a ľuďom s finančnými ťažkosťami v živote. Ak chcete požiadať o pôžičku, obráťte sa na nás s podrobnosťami uvedenými nižšie: elenanino0007@gmail.com

Názov:
Požadované množstvo úveru:
Trvanie úveru:
Telefónne číslo:

Ďakujem a Boh žehnaj
DÔVERA
Elena

Úver ponuka.

calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com,7. 6. 2018 4:01

Dobrý deň,

Som registrovaná súkromné peniaze veriteľa. Dávame z pôžičiek na pomoc ľuďom, firmám, ktorí potrebujú aktualizovať svoje finančné postavenie na celom svete, s veľmi minimálny ročný úrokové sadzby tak nízke, ako 2% v rámci roka na 30 rokov splácania dobu trvania akejkoľvek časti sveta. Rozdávame pôžičky v rozmedzí 5, 000euro až 500, 000, 000euro. Naše úvery sú dobre poistené, pre maximálnu bezpečnosť je našou prioritou. Zainteresovaná osoba by nás mala kontaktovať cez e-mail:(calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)

Úver ponuka.

Úver ponuka.

calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com,7. 6. 2018 2:56

Dobrý deň,

Som registrovaná súkromné peniaze veriteľa. Dávame z pôžičiek na pomoc ľuďom, firmám, ktorí potrebujú aktualizovať svoje finančné postavenie na celom svete, s veľmi minimálny ročný úrokové sadzby tak nízke, ako 2% v rámci roka na 30 rokov splácania dobu trvania akejkoľvek časti sveta. Rozdávame pôžičky v rozmedzí 5, 000euro až 500, 000, 000euro. Naše úvery sú dobre poistené, pre maximálnu bezpečnosť je našou prioritou. Zainteresovaná osoba by nás mala kontaktovať cez e-mail:(calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)

Úver ponuka.

Ponúkame všetky druhy úverov jednotlivcom i spolupracujúcim orgánom,

Lenka Bolkova,4. 6. 2018 13:38

Potrebujete úver? Chcete byť finančne stabilní? potrebujete peniaze na rozšírenie svojho podnikania? Ponúkame všetky druhy úverov jednotlivcom i spolupracujúcim orgánom,, ponúkame firemné pôžičky, auto úver, podnikateľský úver, pôžičky na konsolidáciu dlhov a osobné pôžičky s úrokovou sadzbou 3% a s pohodlnou trvanlivosťou, ktorá je obchodovateľná. Táto ponuka je otvorená všetkým, ktorí budú môcť splácať späť včas. E-mail nás teraz pre vaše riešenie úveru Email: leni.bolkova01@gmail.com, leni.bolkova01@gmail.com

Ponúkame všetky druhy úverov jednotlivcom i spolupracujúcim orgánom.

Lenka Bolkova,4. 6. 2018 13:34

Potrebujete úver? Chcete byť finančne stabilní? potrebujete peniaze na rozšírenie svojho podnikania? Ponúkame všetky druhy úverov jednotlivcom i spolupracujúcim orgánom, ponúkame firemné pôžičky, auto úver, podnikateľský úver, pôžičky na konsolidáciu dlhov a osobné pôžičky s úrokovou sadzbou 3% a s pohodlnou trvanlivosťou, ktorá je obchodovateľná. Táto ponuka je otvorená všetkým, ktorí budú môcť splácať späť včas. E-mail nás teraz pre vaše riešenie úveru Email: leni.bolkova01@gmail.com, leni.bolkova01@gmail.com

Naliehavá ponuka úveru

Ferdinand Leo,1. 6. 2018 3:50

PRÍLEŽITOST ÚVERU:

Potrebujete úver? Máte záujem získať akýkoľvek druh úveru? Alebo ste finančne znepokojení ?. Máte dlh splatiť? Poskytujeme pôžičky ľubovoľnej časti sveta. Náš úver Úrokové sadzby sú 3% za storno s trhovou dobou bez ohľadu na to, či ide o umiestnenie alebo stav úveru. Ak chcete získať pôžičku, kontaktujte nás prostredníctvom firemnej e-mailovej adresy: Ferdinandleofinance@gmail.com

bigloan15@gmail.com

BIG LOAN COMPANY,31. 5. 2018 8:23

I am Mr collins williams,BIG LOAN COMPANY. I am
a sincere and certified private money lender approved by the FEDERAL
GOVERNMENT.I give out international and local loans to all countries in
the world. Amount given out $1,000 to $100,000,000 Dollars, Euro and
Pounds etc', available now are Business, Personal, House, Travel and
Student Loans.

Apply for a loan today. Its Easy and fast to get.2% interest rates and
monthly installments payments. Check-out this great offer. For more
information,For more information contact the bellow address:

bigloan15@gmail.com