Choď na obsah Choď na menu
 


Aká je práca nezamestnaného?

arb_work_in_progress.jpg     Totiž prácou nezamestnaného je hľadať si prácu. Možno to znie čudne, ale je to tak. Práve tejto činnosti by mali nezamestnaní ľudia venovať denne aspoň toľko času, aby mohli povedať, že prácu skutočne aj hľadajú.

     Mnohí iba pozrú inzeráty, iní pošlú jednu, dve žiadosti, a tým to celé skončilo. Potom už len čakajú, že sa im niekto ozve. Ale čakať takto môžu donekonečna.

     Vraví sa, že kto hľadá nájde, a podľa mňa to platí. Ak niekto naozaj hľadá prácu a chce sa zamestnať, urobí pre to všetko. Denne prejde stovky inzerátov, vyberie tie, pri ktorých usúdi, že spĺňa požiadavky a zašle svoj životopis, prípadne aj motivačný list.

     Teraz by určite niekto namietal, že to tak robia mnohí, ale výsledok žiadny. To je pravda, niekedy to naozaj trvá trochu dlhšie, podmienky nie sú vždy ideálne, je málo ponúk... jednoducho dôvod je vždy. Ale ruku na srdce, koľko hodín denne venujete tomu, aby ste si našli prácu? Hodinu, dve, päť, osem?

     Ďalšia otázka, ktorá určite niekoho napadla, je: Preboha, ako mám hľadať prácu osem hodín denne? To mám chodiť do firiem osobne? Nuž aj to je riešenie, ale čas sa dá využiť aj inak. Jeden príklad za všetky:

 

    Na internete je množstvo portálov a agentúr, ktoré ponúkajú prácu. Ich prehľadanie zaberie (odhadom) hodinu, možno dve. Ďalšia hodina ubehne, ak človek zareaguje na nejakú ponuku a svedomito napíše motivačný list a CV (nielen mechanicky prepošle, čo už má pripravené).

     Takto nám ubehli dve, tri hodiny. A čo ďalej? Väčšina skončí a venuje sa bežným denným povinnostiam alebo svoj čas iba premárni pri televízii.

     Ale čo tak zvyšných päť hodín (alebo aspoň dve) venovať niečomu, čo zvýši Vaše šance na pracovnom trhu. Učiť sa jazyk, počítačové znalosti, či komunikáciu, prípadne strojopis.. čokoľvek. Ak niekoho napadlo, že kurzy sú drahé a nezamestnaný človek na to nemá peniaze, je to prirodzené. Ibaže v dnešnej dobe máme každý počítač a internet. Stačí si vyhľadať zopár stránok a máte tu jazykové kurzy, či počítačové testy.

     Jednoduché riešenie ako získať odbornú literatúru, je navštíviť mestskú knižnicu. Za pár eur (ktoré by človek aj tak minul na niečo neužitočné) Vám požičajú knihy, z ktorých sa môžete pokojne vzdelávať.

 

     Hoci ste nezamestnaní, predsa len máte prácu. Síce Vám neprinesie zisk, ani peniaze do rodinného rozpočtu, ale je to práca... hľadanie práce. Skúste porozmýšľať, či nestojí za to, vynaložiť trochu viac úsilia, aspoň pre ten pocit, že robíte niečo samí pre seba.

 

V ďalšom článku Vám poviem niečo o (Ne)pracovných návykoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

URGENT ORIGINÁL ÚVER PONUKA PLATÍ SE.

Williams Uvery,10. 1. 2017 21:39

URGENT RELIABLE ÚVER PONUKA PLATÍ SE.
(Williamloans14@gmail.com)

Hľadáte podnikateľský úver? osobné pôžičky, dom úver, auto úver, študentské
úver, konsolidáciu dlhu úver, nezabezpečené úvery, rizikový kapitál, atď .. Alebo ste boli
odmietla pôžičku v banke alebo finančnej inštitúcie o akýchkoľvek dôvodov. sme súkromná
pôžičiek, úverov pre podniky i jednotlivcov v nízkej a cenovo dostupné úrokovej sadzby
2% úrokovej sadzby. V prípade záujmu o úver? Kontaktujte nás ešte dnes na
(Williamloans14@gmail.com) a dostať svoje úver dnes.



URGENT ORIGINÁL ÚVER PONUKA PLATÍ SE.

Potrebujete naliehavú pôžičku alebo iný finančnú pomoc?
Ponúkame všetky typy úveru na dve percentá (2%) záujmu. napíšte nám teraz
via: williamloans14@gmail.com s týmito informáciami
celé meno:
dátum narodenia::
krajina:
povolania:
výška pôžičky:
Doba trvania úveru:
Účel úveru:
mesačný príjem:

Prosím odpísať v prípade záujmu o viac informácií prostredníctvom našej nižšie uvedenej kontaktu
EMAIL: williamloans14@gmail.com
S pozdravom,
Williams úvery.

pokud budete potřebovat pomoc také může kontaktovat dupuymichael26@gmail.com

berta,8. 1. 2017 19:50

Mám kartu a tato karta poskytne peníze, mohu použít tuto kartu zrušit 5000 euro každý den, tato karta je velmi sladký, i když nemáte žádné peníze na účtu, karta bude ještě vám 5000 euro denně, tuto kartu je naprogramován karta a je schválen Charity orgánům a napomáhat centra.

Pokud potřebujete tuto kartu nebo se chcete dozvědět, jak se dělá tuto kartu jen kontakt dupuymichael26@gmail.com

pokud budete potřebovat pomoc také může kontaktovat dupuymichael26@gmail.com

Tato karta vám bude bohatý

pokud budete potřebovat pomoc také může kontaktovat dupuymichael26@gmail.com

berta,8. 1. 2017 19:47

Mám kartu a tato karta poskytne peníze, mohu použít tuto kartu zrušit 5000 euro každý den, tato karta je velmi sladký, i když nemáte žádné peníze na účtu, karta bude ještě vám 5000 euro denně, tuto kartu je naprogramován karta a je schválen Charity orgánům a napomáhat centra.

Pokud potřebujete tuto kartu nebo se chcete dozvědět, jak se dělá tuto kartu jen kontakt dupuymichael26@gmail.com

pokud budete potřebovat pomoc také může kontaktovat dupuymichael26@gmail.com

Tato karta vám bude bohatý

maverickinvestment02@gmail.com

Pán James Maverick,3. 1. 2017 16:34

Potrebujete osobnú pôžičku? Má vaša firma, spoločnosť alebo priemysel potrebuje finančnú pomoc? Potrebujete financie na začiatku svojho podnikania? Potrebujete financie na rozšírenie svojho podnikania? My rozdávať pôžičky záujemcom, ktorí hľadajú pôžičku v dobrej viere. Ste vážne potrebuje naliehavú úveru Kontaktujte nás na E-mail: maverickinvestment02@gmail.com
ÚDAJE PRE NANÁŠANIE
Celé meno:
Výška úveru potrebovať:
Pôžička Trvanie:
Telefónne číslo:
Mesačný príjem:
Krajina:
Vek:

Kontaktujte nás prostredníctvom nášho firemného e-mailu na adrese: maverickinvestment02@gmail.com
Pán James Maverick

JOSELUISLOANS@GMAIL.COM

PEE,28. 12. 2016 6:14

Pozdrav svaki od njih, moje ime je gđa Frances Perez žena iz slovakiain Bratislavi *, i radim s Ujedinjenim narodima naknadu, a čuli smo i napraviti kredit od zajam tvrtki, brzo sam želite koristiti ovaj medij je upozoriti sve više Indonezija koji traže kredite na internetu vrlo berhati- pazi da ne padne u ruke prevarante i prevaranti, postoje mnogi zajmodavce krivotvorenih kreditnih ovdje na internetu, a neke od njih su pravi i stvarni, želim da klize svjedočanstvo o tome kako je Bog dovela me na lenders i zajam real genue promijenio moj život od trave milosti, nakon što sam bio prevaren od strane nekih kreditnih lenders ovdje u internetu, izgubio sam mnogo novca da plati kotizacija, osiguranja, pristojbe, a nakon plaćanja I. još uvijek nisu dobili svoj kredit. Nakon mjeseci pokušaja da biste dobili kredit na internetu i iznos scammed puta novac bez uzimajući kredit od njihove tvrtke da sam postao toliko očajan u dobivanje kredita od online genue kreditni vjerovnik ne bi povećao svoju bol, pa sam odlučio da se obratite Mog prijatelja nedavno dobio kredit online, možemo razgovarati o našim zaključcima o problemu, a on mi je rekao o gospođi zove gospodin Jose Luis, koji je CEO Jose Luis zajam tvrtki. Tako sam se prijavila za iznos kredita (40.000, eura) s niskom kamatnom stopom od 2%, a ne brine o mojim godinama, jer sam mu rekao ono što sam htjela koristiti taj novac za izgradnju poslovnih i moj kredit lako odobren bez stresa i sve pripreme su na kreditnih transfera i za manje od 24 sata nakon upisa na kredit, ona se sprema u banku i moj san došao preko. Dakle, želio bih savjet koji treba brzo zajam genue poziv sada poštu na joseluisloans@gmail.com. On nije znao da ovo radim. Molim se da će ga Bog blagoslovi za dobre stvari koje su učinili u mom životu. Možete me kontaktirati na lijepom danu fsancisco602@gmail.com~~HEAD=pobj više informacija ..

hostloanfirm@gmail.com

john baton,27. 12. 2016 13:45

Ako ja mám Desired Výška úveru zo spoľahlivého úver spoločnosti (hostloanfirm@gmail.com) Ahoj všetci, volám sa Ketesha Frank, som z Alabama, Spojené stať, som tu svedčiť o tom, ako som sa dostal pôžičku od hostiteľského Loan Firma {(hostloanfirm@gmail.com)} potom, čo som použila dva časy z rôznych úverových veriteľov, ktorí tvrdili, že veritelia tu tomto fóre, myslel som ich požičiavanie bola skutočná a ja použité, ale oni mi nikdy nedal pôžičku až kamarát predstaviť me Host úver spoločnosti, ktorý sľúbil, aby mi pomohol s pôžičkou mojej túžby a naozaj urobil, čo sľúbil bez akejkoľvek formy oneskorenie, mal som pochybnosti, ale nikdy som chytiť veriť. Nikdy ma nenapadlo, stále existujú spoľahlivé úver veritelia, kým som sa stretol s pánom jack Wayne, ktorý naozaj mi pomohol s mojím úver a zmenil môj život k lepšiemu. Viem, že stále existuje veľa dobrých poskytovateľov úverov, tam vonku, ale ja by som odporučiť, aby ste skúsiť pána Jacka Wayne hostiteľských úveru firmy, jeho starostlivosť a porozumenie. Neviem, či ste v núdzi naliehavé pôžičky tiež, alebo chcete financovania pre vaše projekty, tak neváhajte kontaktovať pána Jacka Wayne hostiteľských úveru firmy svoju e-mailovú adresu (hostloanfirm@gmail.com)

HelenaRobeson63@gmail.com

HelenaRobeson,15. 12. 2016 8:53

Pri pohľade na úver? Alebo ste bol odmietnutý úver v banke alebo finančnej inštitúcie z jedného alebo viacerých dôvodov? Nabehnutí na váš úver riešenie tu! HelenaRobeson úver spoločnosti sú obmedzené pri poskytovaní úverov firmám aj jednotlivcom s nízkymi a cenovo dostupné úrokovej sadzby vo výške 2%. Prosím, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu dnes HelenaRobeson63@gmail.com:
Informácie o prihlasovateľovi:
1) Meno a priezvisko:
2) Štát
3) Adresa:
4) Štát:
5) Sex:
6) Stav:
7) Povolanie:
8) Telefónne číslo:
9) Aktuálna pozícia pracovisko:
10) Príjem:
11) Výška úveru požaduje:
12) Pôžička Doba trvania:
13) Účel úveru:
14) Náboženstvo:
15) Už ste použili skôr;
16) Dátum narodenia;
Vďaka,
Pani Helena Robeson

khumalobarrister@gmail.com

Schmdit Marlene,12. 12. 2016 15:31


Som najšťastnejší žena na svete dnes, práve dostal xams pôžičku od tejto súkromnej Barrister Michael Khumalo, daj mi výška úveru vo výške $ 5000.00USD obráťte sa ho, či máte záujem o získanie úveru pre Vianoce pre svoju rodinu tu je e-mail: khumalobarrister@gmail.com

ako som sa dostal môj pôžičku

lisa,8. 12. 2016 22:24

Chcem úprimne dakujem pán westhood apexloans@yahoo.com mi dal pôžicku. bol som scammed euro6000 poskytujú rôzne falošné lenders.i videl svedectvo o ako priatel dostal pôžicku od apexloans na internete. som požiadal a dostal som môj úver 24 hodín. Ak ste potrebujú úver dnes požiadat prostredníctvom e-mailu; apexloans@Yahoo.com

pôžičku

karin Sabine,8. 12. 2016 8:48

Vy ste pri hľadaní legitímne úver? Unavený z Hľadaná úverov a hypoték? Už ste bola odmietnutá podľa svojich bánk? Potrebujete úver zrušte svoje dlhy / účty? Potom sa vaše finančné trauma je u konca. Ponúkame úvery od $ 5,000.00 na $ 100,000,000.00 s 3% úrokovou sadzbou. Sme certifikované a dôveru zaslúžia. vám môžeme pomôcť s finančnú pomoc. Ak máte záujem sa dostať späť k nám cez e-mail: sabinhelps@gmail.com Telefón: +1 (303) 749 0667

apply for a loan

Mrs lovina edmond,3. 12. 2016 9:39

svedectvo svedectvo svedectvo

Vďaka Bohu a správca tohto úveru Compay
usa_kreditloanfunds@outlook.com


Nemôžem skryť tento veľký svedectvo, ktorá sa konala v mojom živote budem milovať
všetci to vedia a musí byť účastníkom, ktorý je dôvod, prečo chcem zdieľať na
celý svet
umiestnením tejto reklamu na inzeráty, som pani Lovina Edmond podľa mena, žijem
V Severnom Porýní-Vestfálsku, Deutschland, chcem poďakovať pani Maris Lisa pre
jeho
láskavosť na moju rodinného života, nikdy som vedel, že tam je ešte úprimný
a dôveryhodný veriteľ takto na internete a na zemi. To sú len niektoré
dni som bol
v hľadaní pôžičku vo výške $ 100.000,00 dolárov, ako som bol dôjdu peniaze
pre kŕmenie, školné, Moja firma sa skutočne deje z kapitálu a
môj
požičať. Bol som scammed o $ 15,000 dolárov a rozhodol som sa zapojiť mojej
ja v tejto činnosti znovu. Ale môj priateľ ma zoznámil s pôžičkou
firma
vzhľadom k mojej vzhľadu a skutkov a tiež mojim sťažuje na ňu. A ja
jej, že nie som záujem o inú pôžičku riešiť už ale povedala mi, že
tam je ešte úprimný veriteľ, ktorý mi odporučí, I dala
me podrobnosti tohto muža, ktorý sa volá pani spustenie Galar. A ja naozaj dať
skúšobný
a ja som veľmi vďačný a šťastný dnes som dostal sumu úveru zo
$ 95,000,00 doláre touto veľkou firmou MENOM pani Maris Lisa. Ak ste v
potreba
naozajstný, Úprimné, odolné a pravda hodný úver veriteľom alebo finančná
pomoc a tiež viete, že môžete byť spoľahlivá a dôveryhodná, ktoré sú schopné
platenie
späť na riadnom / doby trvania fondov budem poradiť, aby ste posielať svoje
kontakt s nimi prostredníctvom e-mailu na usa_kreditloanfunds@outlook.com. a vy
bude bez podvody na internete. Moja krásna žena ju predĺžiť
zdravím vás aj vtedy, ak nie je pre vás Neviem si predstaviť, aký život by mal
bude pre moju rodinu
dnes. Prosím, ja prosiť každý na Zemi, aby mi pomohol poďakovať pani Maris.
A ja budem vždy byť zdieľanie tejto veľké prekvapenie a svedectvo o tom,
sa stalo v mojom živote každý deň všetkým, ktorí potrebujú úvery. opäť kontakt
E-mail je nasledovné: {} usa_kreditloanfunds@outlook.com .. kontakt s nimi
Ted via e-mail pre pôžičky: {} usa_kreditloanfunds@outlook.com

Ako oni sú
Efektívne, dynamický a SPOĽAHLIVÝ ...

easyloanfirm2020@gmail.com

Derek Douglas,29. 11. 2016 0:41

Ahoj,

Potrebujete pohodlné úver k vašej spokojnosti? Ponúkame cenovo dostupný úver na 3% úrokovej sadzby k dispozícii pre miestne i medzinárodné dlžníkov. Sme certifikovaní, dôveryhodný, spoľahlivý, efektívny, rýchly a dynamický a čo - fungovať. dávame von dlhodobý úver od 2 do 50 rokov maximum.

Potrebujete priamy, ľahké a cenovo dostupný úver zaplatiť dlh, začať podnikať alebo z nejakých iných dôvodov? Ak áno, obráťte sa na nás so žiadosťou o pôžičku.

Táto ponuka je určená pre vážne zmýšľajúcich ľudí.

Prosím dostať späť k nám, ak záujem, cez easyloanfirm2020@gmail.com

Sme certifikovaní,
dôveryhodný, spoľahlivý, efektívny, rýchly a dynamický.

S Pozdravom,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

3% ponúkajú jednoduché a cenovo dostupné pôžičky

hmark8648@gmail.com

henry mark,23. 11. 2016 18:30


Uvažujete o získanie úveru? Vy vážne potrebujú naliehavú pôžičku
založiť svoj vlastný podnik? Ste v dlhoch? Toto je vaša šanca
dosiahnuť svoje túžby, zabezpečujeme osobné úvery, podnikateľské úvery a
korporátne úvery a všetky druhy úverov s úrokovou sadzbou vo výške 2%
Pre viac informácií kontaktujte nás emailom (Hmark8648@gmail.com)

žiadosť o úver

Müller ,19. 11. 2016 12:04

Ahoj,

Ste vo finančné problémy? Pôžička by mala splatiť účty a dlhy? Chcú začať nový podnik alebo zlepšiť svoje podnikanie? Kontaktujte nás ešte dnes pre finančné riešenia kvalifikáciu: 1) dlžník musí byť aspoň 18 rokov 2) Aj napriek zlé úvery, získanie úveru dlžník záruka 3) financovanie môže byť poskytnutá na nízkej úveru sú. kontaktujte nás loanfinancalcompany@gmail.com

žiadosť o úver

Názov:
krajina:
adresa:
telefón:
Vek:
postavenie:
povolania:
mesačne:
Výška úveru:
doba trvania:
Účel prostriedkov:

Vďaka
pán Müller

Ještě budete potřebovat naléhavou finanční úvěrové půjčky?

Sir Joel Williams,17. 11. 2016 8:34


Ešte budete potrebovať naliehavú finančnú úverové pôžičky?
* Veľmi rýchly a okamžitý prevod na váš bankový účet
* Splácanie začína osem mesiacov po tom, čo dostanete peniaze
bankový účet
* Nízka úroková sadzba vo výške 2%
* Dlhodobé splácania (1-30 rokov) Dĺžka
* Flexibilné podmienky pôžičky a mesačné splátka
*. Ako dlho trvá, než sa financovať? Po odoslaní žiadosti o úver
Môžete očakávať, že predbežná odpoveď menej ako 24 hodín
financovania v 72-96 hodín po obdržaní informácie, ktoré potrebujú
od teba.

Skontaktovať túto legitímne a licencované spoločnosti, autorizovaný
poskytnúť finančnú pomoc pre každého
Pre viac informácií a žiadosti o úver podobe

email: cashfirmarena@gmail.com


S Pozdravom
Sir Williams Joel
CASH FIRMA úver spoločnosti
CEO
Tel: +60182913326
E-mail: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

ponuka pôžičky

Stephen Morgan,16. 11. 2016 3:22

Sme vládne certifikovaný úver veritelia a budeme rozdávať pôžičku na lacné úrokové sadzby. ponúkame podnikateľský úver a osobné pôžičky za nízke úrokové sadzby. Už ste bol popierať úver v banke alebo potrebujete rýchlu pôžičku platiť svoje účty a oddelenie, Máte firmu, ktorá sa nebude dobre kvôli zlému financií Potrebujete pôžičku na kúpu domu, Potrebujete úver poslať svoje deti do školy. náš proces je rýchla a jednoduchá. Jednoducho nás kontaktujte ešte dnes požiadať o akýkoľvek typ úveru, ktoré môžete potrebovať pri Our na našej e-mailovej adrese (edisonfinancialhome@gmail.com)

<schlunken_fritz@yahoo.com>

Fritz Schlunken,10. 11. 2016 10:38

Ste v núdzi úveru vianočné pôžičky, podnikateľský úver. To je príležitosť pre vás, 3% ročná úroková sadzba? kontaktujte nás pre viac informácií pomocou <schlunken_fritz@yahoo.com>

Úver Prihláška ..

Celé meno:
pohlavie:
Krajina:
mesto:
povolanie:
Mesačný príjem:
Pôžička Suma potrebná:
Pôžička Trvanie:
Telefónne číslo:

Pozdravov.
Fritz Schlunken

larrymicrofinance@gmail.com

larry cole,29. 10. 2016 9:41

Potrebujete naliehavú pôžičku splatiť svoje účty, ak áno, potom Kontaktujte
Pre viac informácií nás to prostredníctvom e-mailu: larrymicrofinance@gmail.com
s informácií vyfukovacie

Plné názvy:
Krajina :
Pôžička Suma potrebná:
Pôžička Trvanie:
tel:
Mobilné:

Vďaka

ponuka pôžičky

Pán Julius Becker,27. 10. 2016 6:46

Potrebujete pôžičku platiť svoje účty? Potrebujete osobné alebo obchodné úver? Potrebujem pôžičku pre rôzne iné účely? Ak áno, obráťte sa na nás ešte dnes o pôžičku. Ponúkame najväčší úver vo výške 100 miliónov dolárov, libier 5,000.000.000 EUR. Ponúkame úver @ 3% pevná úroková sadzba po celú dobu 1-20 rokov. Dávame dva mesiace lehotu predtým, než začne mesačná splátka. Takže, ak máte záujem, vyplňte prosím nižšie uvedený formulár a vrátiť sa k nám čo najskôr na spracovanie.

Celé meno: ...................
Rod: ...................
Vek: .....................
Adresa: ................
Mesto: .......................
krajina: ..................
Výška pôžičky: ..............
Doba trvania úveru: .............
Telefónne číslo: ................
povolania: ...................
mesačný príjem: ..............
Účel úveru: .................
Už ste požiadal o pôžičku pred? .............

Akonáhle obdržíme vašu žiadosť, úver, mesačná platba sa vypočíta a poslal k vám, vrátane informácií o účte, platiť mesačnú splátku (milosti dobu dvoch (2) mesiacov od času), a poslať všetky spracovanie dokumentov (napr ako schválenie zmluvy, registračné príjem, prenos atď). Budeme vás informovať a aktualizovať po celú dobu úveru period.if naozaj ste chcel
vedieť viac o nás jeho naša spoločnosť web, (http://beckerfinancials.webs.com) juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com
Čakám na tvoju odpoveď.
S Pozdravom,
Pán Julius Becker

WE OFFER ALL KIND OF LOANS – APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Mrs. Ceren,23. 10. 2016 0:02

PERGO CORPORATE FINANCE,(PCF), pergocf@fastservice.com aims is to provide Excellent Professional Financial Services.

Do you need Financial Assistance?
Do you seek funds to pay off credits and debts?
We give out loan with an Interest rate of 1.00%
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com
Please contact us for your secure and unsecured Loan at an Interest rate of 1.00%, Interested applicants should Contact us via email: pergocf@fastservice.com

Our commitment is to make business ownership a viable career for individuals who struggle to raise finance.
We provide affordable loans and mentoring to help these individuals to start up and succeed. We offer low-interest personal loans to help fund your business ideas and free businesses support to give you the confidence to succeed.

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing, Hotel Loans student loans with low interest rate at 1.00%

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement.
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
pergocf@fastservice.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: pergocf@fastservice.com