Choď na obsah Choď na menu
 


Aká je práca nezamestnaného?

arb_work_in_progress.jpg     Totiž prácou nezamestnaného je hľadať si prácu. Možno to znie čudne, ale je to tak. Práve tejto činnosti by mali nezamestnaní ľudia venovať denne aspoň toľko času, aby mohli povedať, že prácu skutočne aj hľadajú.

     Mnohí iba pozrú inzeráty, iní pošlú jednu, dve žiadosti, a tým to celé skončilo. Potom už len čakajú, že sa im niekto ozve. Ale čakať takto môžu donekonečna.

     Vraví sa, že kto hľadá nájde, a podľa mňa to platí. Ak niekto naozaj hľadá prácu a chce sa zamestnať, urobí pre to všetko. Denne prejde stovky inzerátov, vyberie tie, pri ktorých usúdi, že spĺňa požiadavky a zašle svoj životopis, prípadne aj motivačný list.

     Teraz by určite niekto namietal, že to tak robia mnohí, ale výsledok žiadny. To je pravda, niekedy to naozaj trvá trochu dlhšie, podmienky nie sú vždy ideálne, je málo ponúk... jednoducho dôvod je vždy. Ale ruku na srdce, koľko hodín denne venujete tomu, aby ste si našli prácu? Hodinu, dve, päť, osem?

     Ďalšia otázka, ktorá určite niekoho napadla, je: Preboha, ako mám hľadať prácu osem hodín denne? To mám chodiť do firiem osobne? Nuž aj to je riešenie, ale čas sa dá využiť aj inak. Jeden príklad za všetky:

 

    Na internete je množstvo portálov a agentúr, ktoré ponúkajú prácu. Ich prehľadanie zaberie (odhadom) hodinu, možno dve. Ďalšia hodina ubehne, ak človek zareaguje na nejakú ponuku a svedomito napíše motivačný list a CV (nielen mechanicky prepošle, čo už má pripravené).

     Takto nám ubehli dve, tri hodiny. A čo ďalej? Väčšina skončí a venuje sa bežným denným povinnostiam alebo svoj čas iba premárni pri televízii.

     Ale čo tak zvyšných päť hodín (alebo aspoň dve) venovať niečomu, čo zvýši Vaše šance na pracovnom trhu. Učiť sa jazyk, počítačové znalosti, či komunikáciu, prípadne strojopis.. čokoľvek. Ak niekoho napadlo, že kurzy sú drahé a nezamestnaný človek na to nemá peniaze, je to prirodzené. Ibaže v dnešnej dobe máme každý počítač a internet. Stačí si vyhľadať zopár stránok a máte tu jazykové kurzy, či počítačové testy.

     Jednoduché riešenie ako získať odbornú literatúru, je navštíviť mestskú knižnicu. Za pár eur (ktoré by človek aj tak minul na niečo neužitočné) Vám požičajú knihy, z ktorých sa môžete pokojne vzdelávať.

 

     Hoci ste nezamestnaní, predsa len máte prácu. Síce Vám neprinesie zisk, ani peniaze do rodinného rozpočtu, ale je to práca... hľadanie práce. Skúste porozmýšľať, či nestojí za to, vynaložiť trochu viac úsilia, aspoň pre ten pocit, že robíte niečo samí pre seba.

 

V ďalšom článku Vám poviem niečo o (Ne)pracovných návykoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Rolandaccessloanlender@gmail.com

Roland ,6. 3. 2018 15:45

renomovaný, legitímny & akreditovaný peňažný peňažný podnik. peniaze vyplácame jednotlivcom vo výške 3% a potrebujeme finančnú pomoc. Máte zlý kredit alebo potrebujete peniaze na zaplatenie účtov? Chceme použiť toto médium na to, aby sme Vás informovali o tom, že poskytnem podporu pre spoľahlivého príjemcu, pretože Vám radi ponúkneme pôžičku. Žiadna kreditná kontrola, 100% zaručená (e-mail: {Rolandaccessloanlender@gmail.com), žiadateľ začne splácanie úveru 7 mesiacov po prevode úveru na neho. V prípade neposkytnutia úveru v tomto predpokladanom termíne / dňoch, právne kroky okamžite prijmeme proti žiadateľovi. Žiadateľ, ktorý nie je schopný splácať úhradu, bude poskytnutý o 2 týždne viac ako odkladné obdobie pred prijatím súdnych opatrení. Údaje: Dlžník musí poskytnúť jednu z týchto možností: - Vodičský preukaz, Medzinárodný pas, alebo platnú identifikačnú kartu s jeho menom. Predtým, ako môžeme pokračovať v úvere, musíte vyplniť formulár nižšie.

 FORMULÁR PRIHLÁŠKY ÚVERU:

Meno žiadateľa:……………
  Adresa: ................
  Mesto: ..................... ..
  Štát: ........................
  Krajina:………………..
  Rod:………………….
  Rodinný stav:…………….
  Vek:…………………….
  Povolanie: ...................
  Miera príjmu: ...................
  Povedzte: ...........................
  Číslo kancelárie: ................
  Telefónne číslo :…………………..
  Požadovaná suma: ...............
  Trvanie úveru: ..................
 Účel úveru .....................

POZNÁMKA:
Kópia vášho ID ktokoľvek z tohto vodičského preukazu / občianskeho preukazu ................: Po predložení žiadosti o úver môžete očakávať predbežnú odpoveď menej ako 24 hodín a financovanie v rámci 72-96 hodín od získania informácií, ktoré potrebujeme od vás, kontaktujte našu spoločnosť e-mailovú adresu Rolandaccessloanlender@gmail.com alebo webovú stránku spoločnosti https://rolandaccessloanle.wixsite.com/website Pozri pán Roland Barry

Michaelnordmannloanfirm@gmail.com

michael nordmann,6. 3. 2018 1:00

Are you looking for financial support? Need an urgent loan to pay Your bills or debts? This is the opportunity you are

looking for. We offer all Types of loans, such as company loans, car loans, venture Capital, housing loans, student

loans or a loan of your choice at 3% Interest rate. Interested persons should contact us with this Email : Michaelnordmannloanfirm@gmail.com

Guaranteed loan offer

Dobson ,3. 3. 2018 13:18

Are you a man or a woman who has been looking for a loan? To expand your business or create your own business or pay the rent of your debtor house, so we are your answer, We offer a loan of 5,000 to the maximum of 500,000,000.00
KWD, euro, pound dollars with any duration that you can afford and any type of loan requested by the client must be:
* Personal loan * Business loan * Private loan
And more ..... 2% interest rate to contact us through: dobsonquickloan@gmail.com

Its a loan success story here ..

Angelita Taylor,8. 2. 2018 22:59

God i thank you for sending this reliable loan lender to me this year 2018 to change my business and life financially. Its a good year for me already and not as worst as 2016 and 2017 that the two loan lenders i came across were scammers and liars.

First I want to start with thanksgiving to God who made it possible for me to know Dr Derek Barlow the CEO of Barlow loans worldwide. After been scammed severally by two fake online loan lenders. Me coming across a loan firm as this really open doors for my business and financial need that has been broken for 2 years now. Dr Derek is a God sent to the world when it comes to help and granting loans to all around the continent and not just me alone. Oh no wonder serious and reliable business men and women and all around the world is talking positively about you sir and your reliable work. Again am happy that my past experience in the hands of those fraudsters that scammed me out of my hard earned money twice online did not make me give up and turn your offer to help me down when you were willing to help. Hey people i have gotten myself my dream loan to establish my own company and be financially stable as all this was done by Barlow loans. After going through tears in the hands of those online fraudsters, I knew i still have hopes of meeting a real and straight forward loan lender someday which really came to pass on the 11th of this month. Barlow loans worldwide made me to really confirm the part of the holy bible that says out of twelve there must really be a Judah. Kudos to the board of directors of Barlow loans that really granted me my dream loan of $155000 CAD. Hey people on earth, I dont really know who i am trying to help with this post that need loan not to contact the wrong loan firm or person, But what i know is that i have contributed my own part to your financial success by coming openly online to tell everyone on earth that if you need a loan, Kindly be of good to yourself to contact only Barlow loans worldwide as they grant loans to anybody no matter your tribe, religion, color and culture. Praise God that Barlow loans could help me financially with there reliable loan lending services. The board of directors of Barlow loans, i dont really know how to say thank you as i felt this my post will be one of what i can use to tell you thank you and also direct those that need loan to contact you and not to disturb you to avoid them contacting the wrong and fake loan lenders just the way i did before i came in contact with you sir. Reach out to them on there company email address which is /// derekbarlowloans@yahoo.com . Mind you that is to contact him for loan that there are procedures that has to be taken to get your loan and if you dont meet with them there is no how you can be granted a loan at Barlow loans worldwide as they are know for reliability.

Loan offer

Franklin Dobson,7. 2. 2018 20:43

Máte nejaké finančné ťažkosti? Potrebujete úver na konsolidáciu dlhu, výstavbu, úvery na nehnuteľnosti, refinancovanie, osobné alebo núdzové bankovky? Ste obchodný muž? Ženy, ktoré plánujú rozšíriť svoje podnikanie, ponúkame všetky druhy úverov.Ak máte záujem nás kontaktovať dnes o:
dobsonquickloan@gmail.com pre viac informácií.

LOAN OFFER GUARANTEED

LANLAZAR MARCUS,14. 1. 2018 12:11

Ahoj,

Potrebujete urgentnú pôžičku na vyriešenie vašich finančných potrieb? Ponúkame úvery od 2 000,00 do 100 000 000, sme spoľahliví, silní, rýchli a dynamickí, bez kreditnej kontroly a ponúka 100% záruku na zahraničné pôžičky počas obdobia tohto prevodu.

    Taktiež sme vydali úver v celej mene s 3% úrokovou sadzbou pre všetky pôžičky a bez preddavkov .... Ak máte záujem nás späť prostredníctvom tohto e-mailu.


Ak máte záujem, obráťte sa na nás prostredníctvom: zekoceanfinance@gmail.com



S pozdravom,

Pán Lanlazar Marcus
zekoceanfinance@gmail.com

cliffordhackerspays@gmail.com

Elizabeth Warren,18. 12. 2017 11:02

TARJETA ATM EN BLANCO
Hola espectadores Obtenga su tarjeta de cajero automático en blanco que funciona en todos los cajeros automáticos de todo el mundo. Tenemos tarjetas de cajeros automáticos especialmente programadas que se pueden usar para hackear cajeros automáticos, tarjetas de cajeros automáticos que se pueden usar para retirar en cajeros automáticos o portaobjetos en las tiendas. Vendemos estas tarjetas a todos los compradores interesados ​​de todo el mundo, la tarjeta tiene un límite de retiro diario de $ 10,000 en cajeros automáticos y un límite de gastos de hasta $ 50,000 en tiendas, dependiendo del tipo de tarjeta que solicite, y también si necesita cualquier otro servicio de piratería cibernética, estamos aquí para usted en cualquier momento y en cualquier momento. correo electrónico cliffordhackerspays@gmail.com Estoy agradecido con el Sr. CLIFFORD porque cambió mi historia de repente. La tarjeta funciona en todos los países excepto, correo electrónico de contacto: cliffordhackerspays@gmail.com ....

wilsonbrownloanfinances@gmail.com

Mr Wilson Brown,30. 11. 2017 1:40

We offer very low interest rates in relation to the slowdown of economic activity (recession) in most countries in the world, Our company now offers affordable interest rate loan, so what do you need funds to boost your business? Or are you in need of money for some personal purposes? Why not contact us now that we offer individuals and legal loans at an interest rate of 3% for a maximum period of 25 years. Interested applicant can contact us via e-mail: wilsonbrownloanfinances@gmail.com or calls us For more info + 1 240 489 5433

financialsupport@zoho.com

Amber LOAN SERVICE,25. 11. 2017 23:41

Geschäftsdarlehen, Brauchen Sie einen Kredit von 500.000 US-Dollar auf 150 Millionen US-Dollar, um ein Unternehmen zu gründen oder Rechnungen zu bezahlen? Wenn ja, schicken Sie uns eine E-Mail Ihre Informationen unten.

Ganze Namen:
Land:
Zustand:
Stadt
Telefonnummer:
Arbeitsplatz:
Besetzung:
Alter:

REMEMBER - E-Mail-Informationen an (financialsupport@zoho.com) & Ihre Darlehensüberweisung erfolgt 4 Stunden nach der Genehmigung Ihres Darlehensantrags. E-Mail an financialsupport@zoho.com, Telefon: (+1240) 203-8683

greatalienn@gmail.com

Amber,25. 11. 2017 23:35

Geschäftsdarlehen, Brauchen Sie einen Kredit von 500.000 US-Dollar auf 150 Millionen US-Dollar, um ein Unternehmen zu gründen oder Rechnungen zu bezahlen? Wenn ja, schicken Sie uns eine E-Mail Ihre Informationen unten.

Ganze Namen:
Land:
Zustand:
Stadt
Telefonnummer:
Arbeitsplatz:
Besetzung:
Alter:

REMEMBER - E-Mail-Informationen an (financialsupport@zoho.com) & Ihre Darlehensüberweisung erfolgt 4 Stunden nach der Genehmigung Ihres Darlehensantrags. E-Mail an financialsupport@zoho.com, Telefon: (+1240) 203-8683

johnsiphas@gmail.com

jorge,19. 11. 2017 17:16

Ahoj,

Aké sú vaše finančné potreby?
Poskytujeme pôžičky na minimum od 2 000,00 dolárov na maximálne 100 000 000,00 dolárov trvalý komfort, od 1 - 30 rokov s veľmi nízkou úrokovou sadzbou 2%.

Potrebujete podnikateľský úver?
Potrebujete osobnú pôžičku?
Chcete si kúpiť auto?
Chcete refinancovať?
Potrebujete hypotéku?

Potrebujete obrovský kapitál na začatie svojho podnikania alebo expanziu? Stratili ste nádej a myslíte si, že neexistuje žiadna východisková cesta a nezostanú finančné bremená?
Neváhajte nás kontaktovať pre prípadnú obchodnú spoluprácu.

Kontaktujte nás prosím e-mailom: jdfinancier.agencia@yandex.com

S Pozdravom
Jorge Dominguez

bdsfn.com@gmail.com

Mrs.Emilia Fedorcakova,26. 10. 2017 9:25

UPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Emaill: bdsfn.com@gmail.com
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia FedorcakovaUPDATE ON LOAN REQUIREMENT

If you are in need of some financial support and you can pay back the loan at a given period.? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
(anatiliatextileltd@gmail.com)
What is your situation? *Need 100% financing *Can't verify income *Can't verify employment *Recently self employed *Bankruptcy Collections *Credit issues *Accumulated Bills Settlement * Personal Investment Project or Company Investment Projects e.t.c. Apply for a quick and convenient loan to pay off bills and debts, start a new business or refinance your projects and expand your business in this year 2017 at the cheapest interest rate of %. For more details email
us today via email:(bdsfn.com@gmail.com)

For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
Name :
Country :
Phone number :
Amount Needed as Loan :
Purpose of Loan :
Have you applied for loan online before (yes or no)
Emaill: bdsfn.com@gmail.com
Email : bdsfn.com@gmail.com
Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
Best Regards.
Mrs.Emilia Fedorcakova

trustfirm2010@gmail.com

ANDY COLE,14. 10. 2017 8:50

Ahoj

Potrebujete naliehavú pôžičku na uspokojenie vašich finančných potrieb? Ponúkame úvery od roku 2000 do 50 000 000,00, sme spoľahliví, silní, rýchli a dynamickí, nekontrolujeme úver a počas tohto obdobia ponúkame 100% záruku na zahraničné úvery.

Tiež sme požičali celú menu s 3% úrokovou sadzbou zo všetkých úverov .... Ak máte záujem, vráťte sa nám s týmto e-mailom.

Ak máte záujem, obráťte sa na nás na adresu trustfirm2010@gmail.com

S úctou,

Pán Andy Cole
Trustfirm2010@gmail.com

trustfirm2010@gmail.com

ANDY COLE,14. 10. 2017 7:30

Ahoj

Potrebujete naliehavú pôžičku na uspokojenie vašich finančných potrieb? Ponúkame úvery od roku 2000 do 50 000 000,00, sme spoľahliví, silní, rýchli a dynamickí, nekontrolujeme úver a počas tohto obdobia ponúkame 100% záruku na zahraničné úvery.

Tiež sme požičali celú menu s 3% úrokovou sadzbou zo všetkých úverov .... Ak máte záujem, vráťte sa nám s týmto e-mailom.

Ak máte záujem, obráťte sa na nás na adresu trustfirm2010@gmail.com

S úctou,

Pán Andy Cole
Trustfirm2010@gmail.com

loanSS

daniel john,12. 10. 2017 14:12

Som pán DANIEL JOHN Service Lender, sme legitímna, registrovaná a garantovaná úverová spoločnosť a poskytujeme úvery jednotlivcom, spoločnostiam, vládnym inštitúciám, cirkvám a obchodným organizáciám a ľuďom akéhokoľvek druhu. Potrebujete pôžičku na akýkoľvek účel? Máte finančný problém? Potrebujete finančné riešenie? DANIEL JOHN LOAN COMPANY je riešenie všetkých vašich finančných problémov, naše úvery sú jednoduché a rýchle. Kontaktujte nás už dnes za účelom požičiavania, ktoré si želáte, môžeme dohodnúť akúkoľvek pôžičku, ktorá bude vyhovovať vašim rozpočtom iba s 2% úrokovou sadzbou. Ak máte záujem, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu: (danieljohnloancompany@gmail.com)

jsemkffloaninvestment@gmail.com

Jeff Michael,24. 9. 2017 22:03

Dobrý den

POTREBUJTE ÚVER?
Máte záujem získat akýkolvek druh úveru?
Financná strach? Alebo potrebujete úver na splatenie dlhu a úctov ?, e-mailom
Chceme poskytnút pôžicku komukolvek, kto vôbec potrebuje pôžicku s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2%, poskytneme pôžicku od minimálne 5,000.00 USD až po maximálne 100 miliónov dolárov, libier, eur, v prípade záujmu, kontaktujte nás e-mailom: jsemkffloaninvestment@gmail.com
Žiadatelia o poskytnutie úveru, ktorí majú záujem, majú vyplnit a vrátit nasledujúce informácie o úverovej pôžicke na spracovanie prevodu:

(INFORMÁCIE O PORUCHÁCH)

Celé meno:......................
VEK.............................
RODINNÝ STAV..................
Kontaktná adresa:................
Krajina.........................
Telefón: ..........................
Povolanie: .....................
Mesacný príjem:.........................
Náboženstvo: ..............................
Next of Kin: .......................
(ÚVEROVÉ INFORMÁCIE)
Suma potrebná ako úver: ..........
Trvanie úveru: ..................
Collateral: .....................
Spôsob splácania: mesacne alebo rocne? ...............
Žiadali ste o pôžicku pred ...?

Vdaka, ako sme cakali vaše rýchle odpovede.

S Pozdravom,
Jeff Michael

ponuka úveru platí teraz vo výške 2%

Max Bent,24. 9. 2017 13:12

Oceňovaní veritelia a hypotéky Limited pre malé a veľké úvery Na 2% úrokovú sadzbu.

Potrebujete úver na začatie podnikania alebo splácať svoje účty ?, Ponúkame všetky druhy úverov, súkromných úverov,
  komerčnú a osobnú pôžičku s veľmi nízkymi úrokovými sadzbami tak nízkou ako 2% v jednom roku až 25 rokoch splácania na celom svete. Ponúkame úvery v rozsahu od 1000 do akýchkoľvek čiastok, o ktoré ste požiadali, kontaktujte nás dnes E-mail;

oceanfmortgages@gmail.com
oceanfmortgages@gmail.com

+447087694046

svedectvo o tom, ako som dostal moju pôžičku

johnson,22. 9. 2017 12:49



Dobrý den, jsem Maria Hooks, žijící v Texasu, USA. V tuto chvíli jsem vdova se ctyrmi detmi a v kvetnu 2014 jsem se dostala do financní situace a musel jsem refinancovat a platit své úcty. Snažil jsem se hledat úvery od ruzných úverových firem, soukromých i firemních, ale nikdy s úspechem, a vetšina bank odmítla muj úver. Ale jak to Buh chtelo, predstavil jsem Boží žene soukromý veritel, který mi dal pujcku ve výši 850 000 USD a dnes jsem obchodník a mé deti se v soucasné dobe dobre darí, pokud se musíte obrátit na jakoukoli firmu s odkaz na zajištení úveru bez zajištení, žádnou úverovou kontrolu, žádnou družku s pouze 3% úrokovou sazbou a lepší plány splátek a plán, kontaktujte prosím paní Queen William. Neví, že to delám, ale jsem tak štastná a já jsem se rozhodl aby lidé vedeli víc o nem a chteli, aby mu Buh požehnal víc. Mužete ho kontaktovat prostrednictvím jeho e-mailu. jiri35527@gmail.com

LOAN OFFER

bodo,4. 9. 2017 15:56

Chcem oceniť Leroy Wolf Payday Financier PLC za to, že mi pomohol kúpiť úver
  dostal som pôžičku bez stresu po
súhlasí s podmienkami splácania spoločnosti.
  Ak potrebujete finančnú pomoc, obráťte sa na ne prostredníctvom e-mailu. greenwellloans@yahoo.com

Good Day Dear Loan Seeker,

Good Day Dear Loan Seeker,,24. 8. 2017 15:15

Good Day Dear Loan Seeker,

Do you need an urgent financial credit *? * Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts eight months after you get the money bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible **then monthly payment *. How long will it be financed? After submitting the application ** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours.

Contact Email : bdsfn.com@gmail.com
Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com
Mrs. Pranchment Dura

If you are interested contact us via: bdsfn.com@gmail.com and fill out the below loan application form.

Loan application form:
Full Name:....................
Country:.....................
State:..............
City:..............
Sex:.........................
Phone Number:...........
Loan Amount :...........
Monthly income:..........
Occupation:................... ....
Loan Period:....................... ................
Purpose of Loan:......................... ...........
E-mail address:...................... ................
Have You Applied Before?....................

We awaits your urgent application form to be filled ok. Email Us: (bdsfn.com@gmail.com)

Contact Email : bdsfn.com@gmail.com
Contact Email : anatiliatextileltd@gmail.com
Mrs. Pranchment Dura