Choď na obsah Choď na menu
 


Aká je práca nezamestnaného?

arb_work_in_progress.jpg     Totiž prácou nezamestnaného je hľadať si prácu. Možno to znie čudne, ale je to tak. Práve tejto činnosti by mali nezamestnaní ľudia venovať denne aspoň toľko času, aby mohli povedať, že prácu skutočne aj hľadajú.

     Mnohí iba pozrú inzeráty, iní pošlú jednu, dve žiadosti, a tým to celé skončilo. Potom už len čakajú, že sa im niekto ozve. Ale čakať takto môžu donekonečna.

     Vraví sa, že kto hľadá nájde, a podľa mňa to platí. Ak niekto naozaj hľadá prácu a chce sa zamestnať, urobí pre to všetko. Denne prejde stovky inzerátov, vyberie tie, pri ktorých usúdi, že spĺňa požiadavky a zašle svoj životopis, prípadne aj motivačný list.

     Teraz by určite niekto namietal, že to tak robia mnohí, ale výsledok žiadny. To je pravda, niekedy to naozaj trvá trochu dlhšie, podmienky nie sú vždy ideálne, je málo ponúk... jednoducho dôvod je vždy. Ale ruku na srdce, koľko hodín denne venujete tomu, aby ste si našli prácu? Hodinu, dve, päť, osem?

     Ďalšia otázka, ktorá určite niekoho napadla, je: Preboha, ako mám hľadať prácu osem hodín denne? To mám chodiť do firiem osobne? Nuž aj to je riešenie, ale čas sa dá využiť aj inak. Jeden príklad za všetky:

 

    Na internete je množstvo portálov a agentúr, ktoré ponúkajú prácu. Ich prehľadanie zaberie (odhadom) hodinu, možno dve. Ďalšia hodina ubehne, ak človek zareaguje na nejakú ponuku a svedomito napíše motivačný list a CV (nielen mechanicky prepošle, čo už má pripravené).

     Takto nám ubehli dve, tri hodiny. A čo ďalej? Väčšina skončí a venuje sa bežným denným povinnostiam alebo svoj čas iba premárni pri televízii.

     Ale čo tak zvyšných päť hodín (alebo aspoň dve) venovať niečomu, čo zvýši Vaše šance na pracovnom trhu. Učiť sa jazyk, počítačové znalosti, či komunikáciu, prípadne strojopis.. čokoľvek. Ak niekoho napadlo, že kurzy sú drahé a nezamestnaný človek na to nemá peniaze, je to prirodzené. Ibaže v dnešnej dobe máme každý počítač a internet. Stačí si vyhľadať zopár stránok a máte tu jazykové kurzy, či počítačové testy.

     Jednoduché riešenie ako získať odbornú literatúru, je navštíviť mestskú knižnicu. Za pár eur (ktoré by človek aj tak minul na niečo neužitočné) Vám požičajú knihy, z ktorých sa môžete pokojne vzdelávať.

 

     Hoci ste nezamestnaní, predsa len máte prácu. Síce Vám neprinesie zisk, ani peniaze do rodinného rozpočtu, ale je to práca... hľadanie práce. Skúste porozmýšľať, či nestojí za to, vynaložiť trochu viac úsilia, aspoň pre ten pocit, že robíte niečo samí pre seba.

 

V ďalšom článku Vám poviem niečo o (Ne)pracovných návykoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ponuka World Best Loan Company ..

Mr.Favour Loan Company,27. 5. 2018 3:12

Ahoj...

Vážení žiadateľ, som pán Favour Melody Svet Najlepšie Pôžička ponuka Company LTD .. Sme medzinárodná úverová firma. Je to finančná príležitosť pri vašom kroku dverí Poskytujeme Obchodné a osobné pôžičky atď., Pokiaľ sa týka finančnej pomoci .. Aplikujte dnes a od nás dostanete pôžičku.

Požiadať teraz o veľmi nízku úrokovú sadzbu vo výške 2% pôžičky!

* Ponúkame úver v EURO A DOLÁRIE
* Požičať medzi 5000USD až 50.000.000,00USD
* Vyberte splátku od 1 do 35 rokov.
* Flexibilné podmienky úveru.
* Je to svet šťastia s nami prinášať späť tvoju radosť tým, že si žiadaš o pôžičku s nami dnes ...

Všetky tieto plány a ďalšie, kontaktujte nás teraz e-mailom pre viac informácií .. ( favourworldbest990@outlook.com ) ALEBO SMS US NOW +1518 621 2700

Pošlite nám e-mail na adresu: favourworldbest990@outlook.com

Dať svojmu svetu zmysel.

S pozdravom.

Ponuka World Best Loan Company ..

easyloanfirm2020@gmail.com

Pán Derek Douglas,24. 5. 2018 8:57

Ahoj

Ste obchodný muž alebo žena? Máte nejaké Finančné stres alebo potrebujete finančné prostriedky na začatie podnikania? Máte zlý kredit?

Nižšie sú typy úverov, ktoré ponúkame a oveľa viac

) Osobný úver, obchodná expanzia.
b) Založenie podniku a školenie.
c) Konsolidácia dlhu.
d) úver na bývanie
e) poľnohospodársky úver
f) Všeobecná pôžička

Potrebujete úver / finančnú pomoc? Môžeme vám pomôcť zabezpečiť vašu budúcnosť
finančne do 24 hodín.

Ďalšie otázky a podanie žiadosti o túto ponuku úveru
pošlite svoje odpovede na adresu: easyloanfirm2020@gmail.com


S pozdravom
Pán Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.com

Rýchle pôžičky

Susan Benson,24. 5. 2018 0:32

Ak potrebujete pôžičku okamžite, obráťte sa na spoločnosť SUNSHINE FINANCIAL GROUP, aby ste získali úver bez omeškania alebo skryté poplatky, 100% záruku. Teraz ich môžete kontaktovať pomocou kontaktných údajov uvedených nižšie (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)

SBLC/BG FOR LEASE & PURCHASE

Muhammed Emir Harun,22. 5. 2018 13:09


We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c

DESCRIPTION OF INSTRUMENTS

1. Instrument: Funds backed Bank Guarantee(BG) ICC-600

2. Currency : USD/EURO

3. Age of Issue: Fresh Cut

4. Term: One year and One day

5. Contract Amount: United State Dollars/Euros (Buyers Face Value)

6. Price : Buy:32%+1, Lease: 4%+2

7. Subsequent tranches: To be mutually agreed between both parties

8. Issuing Bank: Top RATED world banks like HSBC, Barclays, ING Dutch Bank, Llyods e.t.c

9. Delivery Term: Pre advise MT199 or MT799 first. Followed By SWIFT MT760

10. Payment Term: MT799 & Settlement via MT103

11. Hard Copy: By Bank Bonded Courier


Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.



Name: Muhammed Emir Harun

Contact Mail :info.financewizardltd@gmail.com

Skype: info.financewizardltd@gmail.com

ako získať ľahkú pôžičku

Weadom Global ,21. 5. 2018 13:03

Pozor !!!
Ja som pán Frankling. Manažérsky riaditeľ WEADOM GLOBAL FINANCE. V súčasnosti poskytujeme pôžičku ľuďom, ktorí potrebujú hotovosť za podnikanie alebo zúčtovávajú svoje účty. ponúkame všetky druhy úverov fyzickým osobám a spolupracujeme s 2% diskontnou sadzbou. pre viac informácií a ako nás môžete zaslať e-mailom prostredníctvom: Weadomglobalfinance@gmail.com pre viac informácií.

S pozdravom
Pán Frankling Weadom
Managing Director.
Kontaktný e-mail: weadomglobalfinance@gmail.com

Naliehavá pôžičková ponuka

Mr. Nelson Muller,19. 5. 2018 10:47

Vážení žiadatelia o pôžičky. Sme certifikovaní veritelia veriteľov, ktorí ponúkajú pôžičky ľuďom, ktorí potrebujú pôžičky. Pôžičky poskytujeme na komerčné investície, dane, dlhy, účty atď. S nízkou úrokovou sadzbou 2%. Chcete začať podnikať a potrebujete kapitál? Vaša pomoc je konečne tu. Dávame vám všetky výhody za lacnú cenu a sú k dispozícii iba 2% ročne, kontaktujte nás dnes prostredníctvom e-mailu: citgroupinc@financier.com

Sme certifikovaní, dôveryhodní, spoľahliví a efektívni.

Vďaka

Naliehavá pôžičková ponuka

Mr. Nelson Muller,19. 5. 2018 10:46

Som pán Nelson Muller. generálny riaditeľ súkromného veriteľa, ktorý požičiava úver s veľmi nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2%. Poskytujeme všetky druhy úverov, ako je školský úver, podnikateľský úver, úver na bývanie, poľnohospodársky úver, osobnú pôžičku, úver na auto a iný dobrý dôvod tiež poskytujem pôžičku vo výške $ 50,000USD - $ 100,000,000.00USD pri 2% úrokovej sadzbe. Trvanie 1 - 15 rokov v závislosti od sumy, ktorú potrebujete ako pôžičku. Viac informácií získate na adrese: citgroupinc@financier.com

daniel

demetrios,18. 4. 2018 19:38

Potrebujete finančnú pomoc akéhokoľvek druhu? Osobné pôžičky? Podnikové úvery? Hypotekárne úvery? Poľnohospodárske a projektové financovanie? Poskytujeme pôžičky s úrokovou sadzbou 3%! Kontakt: (gkfinance01@gmail.com)

S rešpektom,
Pani Larrisa
gkfinance01@gmail.com

3% pôžička

sofiadarius0654@gmail.com

Sofia Darius,18. 4. 2018 5:19

Píšem toto svedectvo, pretože som naozaj vdacný za to, co spolocnost SUSAN JAMES LOAN COMPANY urobila pre mna a moju rodinu, ked som si myslela, že je známe, že je nádej, že prišla, a aby sa moja rodina opät cítila nažive tým, že nám poskytla pôžicku za velmi nízku úrokovú sadzbu vo výške 3% , No, ja som hladal pôžicku na vyrovnanie svojich dlhov a úctov za posledné dva mesiace všetko, co som stretol, sú scammed a vzal moje peniaze celkom 7,300 dolárov, kým som sa konecne stretol s Bohom poslal pôžicku. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú skutocní veritelia na internete, ale až na moje najväcšie prekvapenie som získal moje pôžicky z tejto skvelej spolocnosti bez toho, aby som zbytocne vela casu, takže ak ste vonku hladali pôžicku akéhokolvek druhu na obchodné alebo iné úcely, odporucit vám poslat e-mail spolocnosti SUSAN JAMES LOAN COMPANY prostredníctvom:(susanjamesloanfirml07@gmail.com or susanjamesloanfirml07@outlook.com)Or Whats-app Number:+1(587)206-1157 Aj tam Website:https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer a byt bez podvodov cez internet vdaka.

BEST OFFER BG/SBLC FOR LEASE OR SALE

Keat Cheng,16. 4. 2018 18:44

We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe.
we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable.
DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:
1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A)
2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro
3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 .
4. Age: One Year, One Day
5. Leasing Price: 4+ 1%
6. Sale Price: 32+2%
7. Delivery by SWIFT .
8. Payment: MT103-23
9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.
If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument.
Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service.
Name : Keat Cheng
E-mail : keatcheng2@gmail.com
Skype id :keatcheng2@gmail.com

Moje svedectvo !!!!!!

Abou El Magd,13. 4. 2018 18:50

Nech je Boh chválený, ja som Abou El Magd podľa mena. Chcem to použiť
aby upozornili všetkých žiadateľov o úvery, aby boli veľmi opatrní, pretože existujú
podvody všade Niekoľko mesiacov som bol finančne napätý a splatný
k mojej zúfalstve som bol podvedený niekoľkými veriteľov on-line. Mal som takmer
stratila nádej, až kým niekto z mojich priateľov mi neodkázal na veľmi spoľahlivého veriteľa
pomenovaná firma Stevemain, ktorá mi poskytla nezabezpečenú pôžičku
100 000 dirham za 10 hodín bez akéhokoľvek stresu. Ak potrebujete
akýkoľvek druh úveru ho len kontaktujte:
(stevemainloanfirm@gmail.com) Používam toto médium na upozornenie všetkých
uchádzači o pôžičku kvôli peklo, ktoré som strávil v ich rukách
podvodných veriteľov
Alah nám odmení a áno agenta.

expressacecash83@gmail.com

Ace Cash Express,12. 4. 2018 11:52

Vitajte v spoločnosti Ace Cash Express, získate úver vo výške 50.000 eur v našej spoločnosti so zľavou vo výške 2% a plaťte svoje účty ľahko, sme pripravení poskytnúť ľubovoľné množstvo úverov, ktoré požadujete od ...... prosím kontaktujte nás na -------

EMAIL ::::: expressacecash83@gmail.com

Ak máte záujem, vyplňte nasledujúce úverové aplikácie.

Názov:

Krajina:

štát:

Telefónne číslo:

Vek:

Profesia:

Suma potrebná ako pôžička:

doba trvania:

Ace Cash Express!

louisemikefinancialhelp@gmail.com

Pán LOUISE MIKE,10. 4. 2018 17:08


Ahoj

Ja som pán LOUISE MIKE dôveryhodný úverový veriteľ Potrebujete osobný alebo podnikateľský úver? Potrebujete úver na rôzne iné účely? Ak áno, kontaktujte nás. Ponúkame najväčšiu pôžičku vo výške 10000 dolárov na 100 miliónov dolárov, v eurách. @ 2% pevnej úrokovej sadzby na obdobie 1 - 20 rokov. Dávame tri mesiace pred začatím mesačnej platby. Ak máte záujem, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailovej adresy: (louisemikefinancialhelp@gmail.com) na spracovanie.
Čakám na tvoju odpoveď.
S Pozdravom,
Pán LOUISE MIKE

LOAN OFFER

LOAN OFFER,8. 4. 2018 12:26

finančnými ťažkosťami alebo ak máte finančný problém a potrebujete finančné prostriedky na začatie vlastného podnikania, alebo musíte splácať svoje účty s dlhou a krátkou dobou podľa vášho výberu s nízkou úrokovou sadzbou na 2% za storno pre jednotlivcov a spoločnosti. Kontaktujte nás dnes e-mailom: (JOHNROYSTER321@GMAIL.COM) Biblia hovorí (Lukáš 11:10) Pre každého, kto žiada, dostane; ten, kto hľadá, nájde; a kto klope, dvere sa otvoria. Takže túto príležitosť nenechajte ujsť, pretože Ježiš je rovnaký včera, dnes a navždy. Prosím, toto je pre vážne zmýšľajúcich a bolestivých ľudí Boh obdržte naše úprimné pozdravy od kresťanskej organizácie, kontaktujte nás dnes prostredníctvom tohto e-mailu: (JOHNROYSTER321@GMAIL.COM) Naše číslo Whatsapp je: +2348071242538

mrsbarbarawilkinsfunds.usa@gmail.com

pani Barbara D Wilkinsová,7. 4. 2018 10:59

Ahoj,

     Ja som pani Barbara D Wilkinsová, generálna riaditeľka spoločnosti DC Loan Solution a finančná ponuka úveru. Ponúkame pôžičku vo výške 2% a sme AMA organizácia, ktorá pomáha ľuďom v potrebách pomoci, ako je finančná pomoc. ak prechádzate finančnými ťažkosťami alebo ste v finančnom neporiadku a potrebujete finančné prostriedky na začatie vlastného podnikania alebo potrebujete úver na vyrovnanie dlhu alebo splácanie svojich účtov, začnite pekný obchod alebo ho nájdete ťažko získať kapitálový úver od miestnych bánk, tak nenechajte tieto príležitosti prechádzať vás, pretože Ježiš je rovnaký včera, dnes a navždy viac.Prosím, to je pre vážne zmýšľajúce a Boh báť ľudí.

DOSTUPNÁ SUMA: Naša ponuka úveru sa pohybuje od minimálne 3 000,00 Eur do maximálne 3 000 000 Eur

Tvoje meno:
Výška pôžičky:
Trvanie úveru:
Platné číslo mobilného telefónu:

Ďakujeme vám za pochopenie vášho kontaktu, ako sme očakávali

S pozdravom

management
Pani Barbara D Wilkinsová
E-mail: mrsbarbarawilkinsfunds.usa@gmail.com

richardsebastian112@gmail.com

RICHARDSEBASTIAN,1. 4. 2018 14:23

Ahoj,

     Potrebujete úver? Sme akreditovaná spoločnosť poskytujúca pôžičky na pôžičky s certifikátom s hlavným cieľom pomáhať potrebným. Ponúkame minimálny rozsah úveru vo výške 5 000,00 dolárov na maximálny rozsah úveru vo výške 15 000 000,00 USD s úrokovou sadzbou 2%. Ak máte záujem, jednoducho nás kontaktujte e-mailom: laurenloanhome@hotmail.com
alebo akékoľvek číslo tohto čísla +16318578413

lucky08

Gerrad Mark,29. 3. 2018 2:22

Poskytujeme úvery pre dodávateľov, ako aj malé, stredné a veľké podniky s nízkou úrokovou sadzbou a postupom veľmi pružného splácania.
 
  s nízkou úrokovou sadzbou 3% a dobou trvania dlhšou ako 20 rokov

Pôžeme od 1 milióna USD až do 800 miliónov EUR a viac. Ak máte záujem, kontaktujte ma na súkromnej a dôvernej e-mailovej adrese finacialhelp2014@hotmail.com pre viac informácií.
 
 
 
Tvoja viera,

randywilliam0000@gmail.com

Debbie Holmes,25. 3. 2018 3:02

Ofrecemos variedad de finanzas que incluyen: préstamos personales, préstamos hipotecarios, préstamos para la consolidación de la deuda, préstamos para automóviles, préstamos agrícolas, préstamos comerciales y préstamos para empresas con una tasa de interés del 3% anual y es fija. Correo electrónico: willianloanfirm6@gmail.com, whatsapp +1(214)305-8945

Nebankový úver za 48 hodín.

Anabelle Martinez,15. 3. 2018 18:00

Dobrý deň, som osoba, ktorá ponúka medzinárodné pôžičky. S kapitálom
ktoré budú použité na poskytovanie krátkodobých a dlhodobých úverov medzi jednotlivcami
4000 až 500000 pre všetkých vážnych ľudí, ktorí majú skutočné potreby
úroková sadzba je 3% ročne Poskytujeme finančné úvery, hypotekárny úver, investičný úver,
Auto úver, Osobný úver. Som k dispozícii na uspokojenie svojich klientov do 3 dní od prijatia žiadosti.

Moja odpoveď je: anabellemartinez229@gmail.com

loan

jose dennison,10. 3. 2018 11:31

Vážený pán / pani

  Hľadáte podnikateľský úver, osobný úver, úver na bývanie, auto
  úver, študentská pôžička, pôžička na konsolidáciu dlhu, nezabezpečený úver, podnik
  kapitál atď ... ALEBO Boli ste odmietnutý úver bankou alebo iným finančným
  z jedného alebo viacerých dôvodov. Ste na správnom mieste
  vaše úverové riešenia!
  Som súkromný veriteľ, poskytujem pôžičky spoločnostiam a jednotlivcom za rok
  nízkym a cenovo dostupným úrokom
  sadzba 2%.
  Máte záujem? Kontaktujte nás na následné spracovanie úveru a
  prenos do 48 hodín;

  PODROBNOSTI APLIKÁCIE

  názov
  Dátum narodenia :
  Rod:
  Rodinný stav:
  adresa:
  mesto:
  Štát / provincia:
  Zip / PSČ:
  Krajina:
  telefón:
  E-mail:
  Štát Účel úveru:
  Výška pôžičky:
  Trvanie úveru:
  Čistý mesačný príjem.
Pošlite nám e-mail na adresu: josedennisonloans007@googlemail.com a ďalšie informácie o nás nájdete na našich webových stránkach www.dennisonloanscompany.com
Vďaka a Boh žehnaj
S pozdravom,

Pán Jose