Choď na obsah Choď na menu
 


Aká je práca nezamestnaného?

arb_work_in_progress.jpg     Totiž prácou nezamestnaného je hľadať si prácu. Možno to znie čudne, ale je to tak. Práve tejto činnosti by mali nezamestnaní ľudia venovať denne aspoň toľko času, aby mohli povedať, že prácu skutočne aj hľadajú.

     Mnohí iba pozrú inzeráty, iní pošlú jednu, dve žiadosti, a tým to celé skončilo. Potom už len čakajú, že sa im niekto ozve. Ale čakať takto môžu donekonečna.

     Vraví sa, že kto hľadá nájde, a podľa mňa to platí. Ak niekto naozaj hľadá prácu a chce sa zamestnať, urobí pre to všetko. Denne prejde stovky inzerátov, vyberie tie, pri ktorých usúdi, že spĺňa požiadavky a zašle svoj životopis, prípadne aj motivačný list.

     Teraz by určite niekto namietal, že to tak robia mnohí, ale výsledok žiadny. To je pravda, niekedy to naozaj trvá trochu dlhšie, podmienky nie sú vždy ideálne, je málo ponúk... jednoducho dôvod je vždy. Ale ruku na srdce, koľko hodín denne venujete tomu, aby ste si našli prácu? Hodinu, dve, päť, osem?

     Ďalšia otázka, ktorá určite niekoho napadla, je: Preboha, ako mám hľadať prácu osem hodín denne? To mám chodiť do firiem osobne? Nuž aj to je riešenie, ale čas sa dá využiť aj inak. Jeden príklad za všetky:

 

    Na internete je množstvo portálov a agentúr, ktoré ponúkajú prácu. Ich prehľadanie zaberie (odhadom) hodinu, možno dve. Ďalšia hodina ubehne, ak človek zareaguje na nejakú ponuku a svedomito napíše motivačný list a CV (nielen mechanicky prepošle, čo už má pripravené).

     Takto nám ubehli dve, tri hodiny. A čo ďalej? Väčšina skončí a venuje sa bežným denným povinnostiam alebo svoj čas iba premárni pri televízii.

     Ale čo tak zvyšných päť hodín (alebo aspoň dve) venovať niečomu, čo zvýši Vaše šance na pracovnom trhu. Učiť sa jazyk, počítačové znalosti, či komunikáciu, prípadne strojopis.. čokoľvek. Ak niekoho napadlo, že kurzy sú drahé a nezamestnaný človek na to nemá peniaze, je to prirodzené. Ibaže v dnešnej dobe máme každý počítač a internet. Stačí si vyhľadať zopár stránok a máte tu jazykové kurzy, či počítačové testy.

     Jednoduché riešenie ako získať odbornú literatúru, je navštíviť mestskú knižnicu. Za pár eur (ktoré by človek aj tak minul na niečo neužitočné) Vám požičajú knihy, z ktorých sa môžete pokojne vzdelávať.

 

     Hoci ste nezamestnaní, predsa len máte prácu. Síce Vám neprinesie zisk, ani peniaze do rodinného rozpočtu, ale je to práca... hľadanie práce. Skúste porozmýšľať, či nestojí za to, vynaložiť trochu viac úsilia, aspoň pre ten pocit, že robíte niečo samí pre seba.

 

V ďalšom článku Vám poviem niečo o (Ne)pracovných návykoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Ako som dostal moju pôžičku

lisa,2. 6. 2017 15:40

Chcem poďakovať pánovi Westhood za to, že mi dal pôžičku, našiel som svedectvo o tom, ako priateľ dostal pôžičku od apexloans a požiadal som o pôžičku a dostal som pôžičku. Ak potrebujete naliehavú pôžičku dnes zabráňte internetovým podvodníkom dnes požiadať o legitné pôžičky prostredníctvom e-mailu; apexloans@yahoo.com

NEÚPLNÝ SPOĽAHLIVÝ PONÚK PONÚKNUTE TERAZ.

Williams,2. 6. 2017 4:13

NEÚPLNÝ SPOĽAHLIVÝ PONÚK PONÚKNUTE TERAZ.
(Williamloans14@gmail.com)

Hľadáte podnikateľský úver? Osobné pôžičky, úver na bývanie, pôžičku na auto, študentský úver, pôžičku na konsolidáciu dlhu, nezabezpečené úvery, rizikový kapitál atď. Alebo ste z akýchkoľvek dôvodov zamietli úver bankou alebo finančnou inštitúciou. Sme súkromní poskytovatelia úverov, poskytujeme úvery podnikateľom a jednotlivcom s nízkou a cenovo dostupnou úrokovou sadzbou vo výške 2%. Ak máte záujem o úver? Kontaktujte nás dnes na (williamloans14@gmail.com) a získajte svoj úver dnes.



NÁROČNÁ PONUKA PÔŽIČKY TERAZ POUŽÍVAJTE.

Potrebujete naliehavú pôžičku alebo inú finančnú pomoc?
Ponúkame všetky druhy úveru na dva percentá (2%) úroky. Pošlite nám e-mail
Cez: williamloans14@gmail.com s nasledujúcimi informáciami

Celé meno:
Vek:
Telefónne číslo:
Krajina:
povolanie:
Výška pôžičky:
Trvanie úveru:
Účel úveru:
Mesačný príjem:

Kontaktujte našu kanceláriu s e-mailom nižšie E-mail: williamloans14@gmail.com
WhatsApp: +2348027965239

S pozdravom,
Williams Loans.

Ako som dostal moju pôžičku

lisa,29. 5. 2017 9:16

Chcem poďakovať pánovi Westhood za to, že mi dal pôžičku, našiel som svedectvo o tom, ako priateľ dostal pôžičku od apexloans a požiadal som o pôžičku a dostal som pôžičku. Ak potrebujete naliehavú pôžičku dnes zabráňte internetovým podvodníkom dnes požiadať o legitné pôžičky prostredníctvom e-mailu; apexloans@yahoo.com

Ako som dostal moju pôžičku

lisa,27. 5. 2017 9:58

Chcem poďakovať pánovi Westhood za to, že mi dal pôžičku, našiel som svedectvo o tom, ako priateľ dostal pôžičku od apexloans a požiadal som o pôžičku a dostal som pôžičku. Ak potrebujete naliehavú pôžičku dnes zabráňte internetovým podvodníkom dnes požiadať o legitné pôžičky prostredníctvom e-mailu; apexloans@yahoo.com

maverickinvestment02@gmail.com

Pán James Maverick,25. 5. 2017 12:38

Potrebujete úver? Vráťte sa na nás pre viac informácií prostredníctvom e-mailu: maverickinvestment02@gmail.com

Názov:
Krajina:
množstvo:
doba trvania:
Telefónne číslo:

Poznámka: Všetky odpovede treba zaslať na tento e-mail: maverickinvestment02@gmail.com

Pán James Maverick

Ponuka úveru so sadzbou 2% sa uplatňuje teraz

adams john loan,21. 5. 2017 8:03

Sme kresťanská organizácia vytvorená tak, aby pomohla ľuďom v potrebách pomoci, ako je finančná pomoc. Takže ak prechádzate finančnými ťažkosťami alebo ste v nejakom finančnom neporiadku a potrebujete finančné prostriedky na začatie vlastného podnikania, hľadáte finančné Pomoc akéhokoľvek druhu? Sme súkromná firma poskytujúca pôžičky, ktorá poskytuje všetky typy úverov / finančných prostriedkov všetkým, ktorí si želajú finančnú pomoc. Alebo ste ťažko získať kapitálový úver od miestnych bánk, pretože biblia hovorí "" Lukáš 11:10 Každý, kto žiada, dostane; Ten, kto hľadá, nájde; A kto klope, dvere sa otvoria "tak nenechajte túto príležitosť prechádzať, pretože Ježiš je rovnaký včera, dnes a navždy viac.Prosím, toto je pre vážne zmýšľajúce a Boh sa bojí ľudí, budú tu pomôcť tým Ktorí potrebujú pomoc .. e-mail; adamsjohnloanfirm@hotmail.com

PONUKA PÔŽIČKY!!

Att. Kerbstone Boyante,20. 5. 2017 14:05

Ahoj
Potrebujete pohodlnú pôžičku na uspokojenie? Máte finančné ťažkosti a potrebujete pomoc pri ich riešení? Ponúkame cenovo dostupný úver s úrokovou sadzbou 2% pre lokality a medzinárodných dlžníkov.

Sme certifikovaní, spoľahliví, spoľahliví, efektívni, rýchli a dynamickí a snažíme sa uspokojiť našich zákazníkov pri dosahovaní ich cieľov ... Dlhodobo poskytujeme úver vo výške 2 - 50 rokov ...
Kontaktujte nás na (Barr.Kerbstoneboyante@gmail.com) .....

S pozdravom!

pôžička na ponuku

pani Felicia,20. 5. 2017 6:33


Ponúkame osobné úverové služby na celom svete. Snažíme sa poskytovať vysokokvalitné služby a vysokú spokojnosť zákazníkov, zatiaľ čo možné finančné služby. Sme hrdí na náš záväzok voči našim zákazníkom; Môžeme poskytovať osobné pôžičky, úvery na auto, obchodné úvery / investície, krátkodobé pôžičky. Môžete nás kontaktovať za prijateľnú cenu s 3% sadzbou. Kontaktujte nás teraz e-mailom:
mrsfelicia_church99@yahoo.com

Pani Felicia

Použiť teraz pre svoje pôžičky vo výške 2%

Jamie Freeman,18. 5. 2017 8:13

Ste v zlej finančnej situácii? Potrebujete úver? Potrebujete financovanie pre vaše podnikanie? Naše služby sú rýchle a veľmi spoľahlivé, keďže máte záruku na získanie vašej pôžičky po tom, ako požičiavate, pôžičky sú schválené do 30 minút od podania žiadosti. Kontaktujte nás teraz (Freemanloanfinance@gmail.com) a získajte svoje pôžičky dnes.

loan

magret james,9. 5. 2017 12:23

Ahoj,
Potrebujete urgentnú pôžičku ??? Ste v dlhu? Máte zlý kredit? Boli ste odmietnuté bankami, potrebujete úver na založenie vlastnej firmy ?, Poskytujeme pôžičky ľuďom napriek ich zlým / zlým kreditným výsledkom. Dávame obchodné i osobné pôžičky s dlhou a krátkou dobou trvania podľa vášho výberu s nízkou úrokovou sadzbou vo výške 2% za storno pre jednotlivcov, spoločnosti. Náš programátor pôžičiek je rýchly a spoľahlivý, aplikujte dnes a získajte okamžité pole back.Our Úvery sú dobre poistené, 100% garantované a klienti sú zaistení maximálnu bezpečnosť. Ak máte záujem o ďalšie informácie, kontaktujte nás prostredníctvom našej e-mailovej adresy: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM) a získajte úver dnes.
Pani Magret jamesová / generálny riaditeľ
E-mail: (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)

Mercyberryloancompany@gmail.com

Pani Berry,3. 5. 2017 19:01

Potrebujete úver? Nachádzate sa vo finančnej kríze alebo potrebujete
Peniaze na začatie vlastného podnikania? Potrebujete úver
Uspokojiť svoje dlhy alebo platiť účty alebo
Začať pekné podnikanie? Máte nízke kreditné skóre a je pre vás ťažké
Získať kapitálový úver od miestnych bánk a iných
finančné inštitúcie? Tu je vaša šanca získať pôžičku
Našej organizácii. Ponúkame úvery jednotlivcom za
Nasledujúce účely a ďalšie. úver,
Rozšírenie, spustenie podniku, vzdelávanie, konsolidácia
Dlh, pevné pôžičky. Ponúkame pôžičku za nízku cenu
Úroková sadzba vo výške 2%. Kontaktujte nás dnes e-mailom:
(Mercyberryloancompany@gmail.com)

Všetko najlepšie.

Pani Berry

Sme kresťanskí veritelia online peňazí

Mr. Dale Best,23. 4. 2017 21:12

SME REGISTROVANÝ KRESŤANSKEJ ONLINE PENIAZE VERITELIA
Dobrý deň, sme kresťan založená organizácia pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc, ako je pomoc finančná pomoc. Takže ak sa chystáte cez finančné ťažkosti alebo máte určité finančnej neporiadok nevyhnutné fondmi a začať svoj vlastný podnik, budete potrebovať úver alebo vyrovnania dlhu alebo platiť svoje účty jazyka dobrý obchod, alebo si je ťažké získať kapitál úver od miestnej banky, kontaktujte nás prosím tým, e-mail americaschristiancreditunion12@gmail.com: Biblia hovorí: "Luke 11:10 každý, kto požiada , prijatie, kto hľadá nájde, a všetkým, ktorí zraziť. otvorí dvere. "Takže Chopte sa tejto príležitosti, pretože Ježiš je ten istý včera, dnes a navždy more.if ste v núdzi akéhokoľvek druhy úveru vyplniť formulár o pôžičku. Vaše meno: pôžička, pôžička Trvanie: platný mobilné telefónne číslo: Ďakujeme za vaše pochopenie, kontaktujte nás cez e-mail americaschristiancreditunion12@gmail.com

PÔŽIČKA PONUKA 2%

MRS REBECCA STANLEY,23. 4. 2017 20:37

SME SÚ REGISTROVANÉ A LICENCOVANÉ ONLINE LENDERS.
Potrebujete nejaké druhy pôžičiek? Ponúkame všetky druhy úveru za veľmi nízku úrokovú sadzbu 2%, ak máte záujem kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu suntrustprivatecompany@gmail.com

PONUKA PONÚK 2%

MR THOMAS BROWN,23. 4. 2017 20:28

Potrebujete urgentnú pôžičku? Potrebujete začať podnikať? Potrebujete osobnú pôžičku? Potrebujete splatiť svoj oddelenie? Potrebujete pôžičku na nákup akýchkoľvek materiálov? Potrebujete investovať vo svojej krajine? Môžeme ponúknuť akúkoľvek sumu v eurách, dolároch, librách e.t.c, ak máte záujem kontaktujte nás dnes prostredníctvom e-mailu pncbank800@gmail.com

PONUKA PONÚK 2%

MR ALEN RECHIE,23. 4. 2017 20:17

Potrebujete urgentnú pôžičku? Potrebujete osobnú pôžičku? Potrebujete spustiť obrovský alebo malý podnik? Potrebujete pôžičku na sponzorovanie vašej kariéry? Potrebujete investovať vo svojej krajine? Potrebujete úver na kúpu domu, auta alebo akéhokoľvek materiálu e.t.c, ak máte záujem, kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu alenrechiefinanceloan123@gmail.com

patrickalexanderloancompany@gmail.com

patrick alexander,21. 4. 2017 14:34

Dobrý deň, každý potrebujete skutočnú pôžičku na podnikateľské účely alebo na zaplatenie dlhu kontaktovať pán patrick alexander teraz za skutočné pôžičky prostredníctvom e-mailu: patrickalexanderloancompany@gmail.com

DOBRÉ SPRÁVY;

pedroazevedo,17. 4. 2017 18:53

DOBRÉ SPRÁVY;
Hľadáte pre finančnú podporu? Potrebujú naliehavú pôžičku platiť
Vaše účty či dlhy? To je príležitosť, ktorú hľadáte. Ponúkame všetky
Typy úverov, ako sú firemné úvery, pôžičky na autá, podnik
Kapitál, úvery na bývanie, študentské pôžičky alebo úveru podľa vlastného výberu vo výške 2%
Úroková sadzba. Záujemcovia nás obrátiť s týmto e-mailom
Adresa: pedroazevedo532@gmail.com

pôžičky

Garcia,17. 4. 2017 1:04

Pri pohľade na podnikateľský úver, osobné pôžičky, bývanie, auto úvery študentských pôžičiek, konsolidácie pôžičiek, nezabezpečených úverov rizikového kapitálu; atď .. Alebo popieral úver od banky alebo súhlas jedného alebo viacerých finančných dôvodov. To je viac pravdepodobné, že vašu dôveru Toto riešenie! a pastier súkromné veritelia požičiavajú firmám a jednotlivcom v jednom a nízku prijateľnú úrokovou sadzbou vo výške 2%. Máš záujem? kontaktovať liečbe po premene úveru do 48 hodín. KONTAKT garciajsacramento@gmail.com

PergoCF@cheerful.com

PergoCF@cheerful.com,16. 4. 2017 3:57

Affordable Loan Offer ( PergoCF@qualityservice.com )
Do You Need A Business Loan? ( PergoCF@cheerful.com )
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
A Personal Loan? At 1.00%
Name,Amount,Country,Loan Durations,Phone, Mobile:
Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
===========================================================================

Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or Do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose from vacations, to education, to unique purchases. Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- How Did You Hear About Us:

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement. Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
PergoCF@gmail.com
PergoCF@qualityservice.com
PergoCF@cheerful.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com

loan offer

jose dennison,16. 4. 2017 3:47

Drahý Pán / Pani

ÚVER tak rýchlo, ako to možné v 2 dni. Jose finančné fond Micro Plc obchodné a osobné,, Dom úver vo výške 2% podielu rate.Interested osôb, by mali kontaktovať úver dôstojník cez e-mail s informáciami nižšie:
Meno: ..... PRIEZVISKO: ...... KRAJINA: ....... telefónneho čísla: ..... Zamestnanie: ...... AGE: ...... ....... SEX: ...... Stav: ...... PÔŽIČKA Suma potrebná: ...... MESAČNÝ PRÍJEM ...... LOAN DOBA: ..... .Officer Meno: Loan Investičné ponuka E-mail: josedennisonloans007@googlemail.com a ďalšie informácie o nás navštívte naše webové addresss www.dennisonloanscompany.com
Vďaka a Boh žehnaj
S pozdravom,

pán Jose